Publicitat
Publicitat

ELECCIONS AUTONÒMIQUES

José Ramón Bauzà es perfila com a nou president autonòmic

El PP arrasaria a les Illes Balears i podria governar amb una còmoda majoria absoluta de 33 diputats

El PSIB mantindria els seus diputats, UM quedaria fora del Parlament i les forces d'esquerres i nacionalistes retrocedirien lleugerament, segons el CIS

L'enquesta preelectoral que acaba de publicar el CIS preveu un profund canvi al govern de les Illes Balears i Pitiüses. Segons les seves dades, el PP rebria el 47,9% dels vots i obtindria una clara majoria absoluta, amb 32 i 33 escons –la majoria se situa en 30 diputats–, entre tres i quatre més que fa quatre anys. Per la seva banda, el PSIB-PSOE es mantindria en una situació similar a la que té ara i mantindria els 22 electes del 2007 o en guanyaria un. El declivi, per tant, el patiria UM –ara Convergència per les Illes–, que perdria els seus tres parlamentaris i es quedaria fora de la cambra. Finalment, la coalició de PSM, Iniciativa-Verds i Entesa per Mallorca aconseguiria tres diputats, mentre que IU en conservaria un. Aquestes forces es van presentar juntes fa quatre anys i van obtenir un escó més entre totes. Com UM, també quedaria fora del Parlament la Lliga Regionalista de les Illes Balears, formació escindida del PP, que no aconseguiria laminar l'ascens dels populars. Tampoc Esquerra, en solitari, obtindria resultats significatius.

Si es compleix aquest sondeig, José Ramón Bauzà no tindria dificultats per esdevenir el nou president balear en la seva primera campanya com a candidat del PP, probablement gràcies a aconseguir captar el vot que abans es dirigia a UM, ofegada pels nombrosos casos de corrupció fets públics aquesta legislatura. La divisió dels partits nacionalistes i a l'esquerra del PSIB-PSOE –que es van presentar units el 2007– també els hauria restat certa força.

RE

Més continguts de

RE
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT