Publicitat
Publicitat

VIA LLIURE A BILDU

Bono, partidari d'il·legalitzar Bildu

Troba molt interessant l'argumentació dels magistrats del TC contraris a la legalització de la coalició abertzale. Insisteix en considerar que els integrants de Bildu són els antics "portaveus d'ETA"

El president del Congrés, José Bono, ha recalcat avui que li agrada "més" la sentència del Tribunal Suprem, que va suspendre les llistes de Bildu, que la del Constitucional, que permetrà a la coalició participar en les pròximes eleccions, ja que no es fia dels que van ser "portaveus" d'ETA o de Batasuna.  T ambé ha assenyalat, en declaracions als periodistes abans de la reunió de la Junta de Portaveus del Congrés, que li havia semblat molt interessant l'argumentació del vot discrepant del magistrat del TC Manuel Aragón, informa Efe.

Emmarcat en el bloc "progressista", Aragón creu que la sentència s'aparta de la "reiterada doctrina" del tribunal sobre la matèria i que, per això, aquest hauria d'haver denegat l'empara demanat per Bildu. Nega, com assegura la sentència, que s'hagi produït una "insuficiència probatòria" dels indicis manejats pel Suprem per sustentar la seva convicció "d'una trama defraudatòria".

Malgrat la seva disconformitat amb la decisió del TC, Bono ha deixat igualment clar que, en qualsevol cas, en un Estat de dret cal "acatar" les decisions dels tribunals. "M'agradi més o menys, la meva decisió no pot ser cap altra que l'acatament a la Constitució i al seu intèrpret".

RE

Més continguts de