Política 04/12/2018

Borrell troba "inacceptables" les declaracions d'un ministre belga en suport de la vaga de fam dels presos

Torrent diu que Borrell hauria de dimitir abans de "censurar" al polític flamenc

Ara
2 min
Borrell retira l'estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya

Bèlgica / BarcelonaEl ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha considerat aquest dimarts "inacceptables" les declaracions que dissabte va fer el ministre de Defensa belga, Sander Loones (del partit flamenc N-VA), en suport de la vaga de fam que van emprendre dissabte mateix el líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, i l'exconseller Jordi Turull i a la qual s'han sumat aquest dimarts els exconsellers Josep Rull i Joaquim Forn. "Rebran resposta per part nostra", ha recalcat en arribar a la reunió amb els seus homòlegs a l'OTAN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de la diplomàcia espanyola responia així a les declaracions de suport a la vaga de fam que va fer Loones a través del seu perfil a Twitter el dia 1 de desembre. "Tancats durant més d'un any sense ser condemnats. El tribunal espanyol no tracta ni tan sols el seu procés per evitar que el Tribunal de Drets Humans pugui pronunciar-se. Ara, es veuen obligats a fer una vaga de fam", va subratllar el ministre de Defensa belga al seu compte de Twitter. "Cap demòcrata hauria de callar sobre això", ha afegit en el mateix tuit.

Aquesta no és la primera situació de tibantor que protagonitza Borrell a Europa arran dels presos polítics. El 16 d'octubre, el govern espanyol va retirar l'estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya a causa de les desqualificacions reiterades del president del Parlament flamenc, Jan Peumans, també de la NV-A, que va criticar l'empresonament de polítics catalans arran del referèndum de l'1-O i va assegurar que "el govern espanyol és incapaç de complir les condicions per formar part d'una Europa democràtica".

Torrent diu que Borrell hauria de dimitir abans de "censurar"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, hauria de dimitir abans de "censurar" les paraules del ministre de Defensa belga, Sander Loones, en suport a la vaga de fam dels presos sobiranistes. "El millor que podria fer el ministre Borrell, en lloc d'intentar censurar les opinions polítiques, democràtiques i legítimes seria dimitir", ha dit en unes declaracions als mitjans des del Parlament Europeu.

stats