Montoro insisteix que cap DNI pot "romandre ocult" i no ser investigat

El ministre torna a demanar "perdó" pels "errors no extrapolables" en el cas de les finques de la infanta Cristina i reclama "no sembrar dubtes on no hi ha motius de sospites"

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tornat a demanar aquest dimecres "perdó" als ciutadans i a la casa reial pels errors de l'Agència Tributària en les operacions immobiliàries atribuïdes a la infanta Cristina.

En resposta a diferents preguntes en la sessió de control al govern espanyol al Congrés de Diputats, el ministre ha insistit que no hi cap DNI que "no estigui sotmès a instruments d'objecció" i que pugui "romandre ocult".

"Com he insistit reiteradament, són errors lamentables, no extrapolables", ha dit Montoro, i ha demanat "no sembrar dubtes on no hi ha motius de sospites" i que "no es vegi cap intenció en els errors".

Dimarts al vespre, Hisenda va difondre un comunicat en què assegura que en 11 de les operacions atribuïdes a la infanta Cristina, tenia les dades errònies aportades per registradors i notaris. L'informe assegura que els fedataris públics van aportar documentació sobre 11 operacions de transmissió patrimonial en les quals figurava el DNI número 14, "sense cap lletra". L'Agència Tributària afirma que "això va provocar la imputació a l'únic DNI '14' que figurava a la base de dades", que és el corresponent a Cristina de Borbó.