Política 27/04/2016

CDC triarà el candidat a l'alcaldia de Barcelona a través de primàries en el termini d'un any

La proposta va ser defensada per la JNC i té a veure amb el procés de refundació nacional del partit

Oriol March
1 min
Xavier Trias, aquest diumenge / AFP

Barcelona"Els partits a vegades fan primàries i pot ser que finalment sigui un candidat o un altre", deia Xavier Trias, cap de files del grup municipal de CiU a Barcelona, el dia que va designar Joaquim Forn com a successor al capdavant de Convergència a la capital catalana. Això no volia dir, però, que Forn seria designat automàticament com a candidat a les eleccions municipals del proper 2019. El partit està immers en un procés de refundació a nivell nacional que molt possiblement inclourà primàries per triar càrrecs interns i caps de llista. I, precisament, aquesta determinació ha pres la federació barcelonina de CDC: escollir candidat a la capital a través de la votació de la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta la va elevar la JNC, branca juvenil del partit, durant el consell de federació celebrat ahir a Barcelona. El termini per triar cap de llista és d'un any, segons la resolució aprovada. Al llarg de les últimes setmanes s'han disparat les travesses de noms que podrien figurar al capdavant de la candidatura de CDC, com és el cas de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el conseller de Cultura, Santi Vila.

La federació barcelonina de Convergència viu un fort debat intern vinculat al procés congressual. D'una banda hi ha Moment Barcelona, un corrent que agrupa joves alts càrrecs i quadres relacionats amb Moment Zero, un corrent situat a l'òrbita del projecte per a CDC que lideren Jordi Turull, Miquel Buch i Munté; i de l'altra es troba Nova Barcelona, relacionada amb Germà Gordó i amb Teresa Pitarch com a cares visibles.

stats