NOVA ETAPA
Política 15/11/2015

CDC fitxa l’economista Miquel Puig per al Congrés

El partit ratifica Francesc Homs com a cap de llista

Oriol March
2 min
L’economista Miquel Puig serà el número cinc de la coalició Democràcia i Llibertat, que lidera CDC de cara al 20-D.

BarcelonaQuan Convergència i ERC van decidir anar separades a les eleccions espanyoles del dia 20 de desembre, a la cúpula nacionalista van voler enviar el següent missatge: “Ara hem de pensar a ampliar el nostre espai electoral amb la mirada posada en la refundació”. Aquesta voluntat d’engrandir la base electoral passava, en bona part, per incorporar independents en llocs de sortida a la llista al Congrés de Diputats. I és en aquest context que s’emmarca la inclusió a la candidatura de l’economista Miquel Puig, actualment màxim responsable del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puig, col·laborador habitual en mitjans de comunicació -entre els quals l’ARA-, formarà part de la llista de Democràcia i Llibertat -integrada per CDC i Demòcrates de Catalunya i amb el suport de Reagrupament, que no ha situat cap representant a la candidatura- com a número cinc per Barcelona. Al marge de la seva feina com a alt càrrec d’Universitats, l’economista és regidor d’Hisenda com a independent al govern municipal d’ERC a Falset. El seu nom formava part de les travesses per ocupar la conselleria d’Economia en el futur executiu integrat per Convergència i els republicans, però finalment serà Oriol Junqueras qui ostentarà aquesta responsabilitat, sempre que es desencalli la investidura i no es vagi cap a unes noves eleccions al març.

El número cinc per Barcelona, segons fonts consultades, l’ha proposat Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista d’Unió liderada per Antoni Castellà. Precisament Castellà va ser fins fa poques setmanes el secretari d’Universitats -càrrec dependent de la conselleria d’Economia d’Andreu Mas-Colell-, de manera que té relació governamental amb Puig. L’economista tindrà al davant a la llista Míriam Nogueras, que ocuparà el número quatre per Barcelona. Nogueras és regidora del grup de CiU a Cardedeu i en els últims temps ha participat en tertúlies d’abast estatal sobre el procés.

El futur d’Homs

El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, deixarà demà el càrrec amb la mirada posada en la candidatura a Madrid. Ahir, abans de ser ratificat, Homs, que és molt pròxim a Mas, va fer un discurs davant dels quadres del consell nacional de CDC -celebrat a Cerdanyola del Vallès-, en què va detallar que les prioritats a Madrid passen per “negociar” la independència. Abans, Josep Rull, coordinador general del partit, va explicar la confecció de la llista, en què Carles Campuzano, un dels veterans nacionalistes al Congrés, ocuparà el número dos per Barcelona, just abans de la diputada Lourdes Ciuró. El cap de llista al Senat a la principal demarcació serà Miquel Ángel Escobar, de la UGT.

Una de les apostes principals de Convergència en aquestes eleccions és Antoni Postius, candidat per Lleida i cap de files de l’oposició a la capital del Segre. A Tarragona i a Girona, els nacionalistes recorren a cares conegudes. El fins ara senador Ferran Bel ocuparà el número u a les comarques tarragonines, mentre que Jordi Xuclà, que fa anys que té escó al Congrés, encapçalarà la candidatura per Girona en uns comicis que seran de desenllaç incert.

stats