Política 08/04/2012

CDC posarà la maquinària del partit al servei d'una campanya pel pacte fiscal a partir del maig

El partit recorrerà tot el territori català, però la campanya posarà un especial èmfasi a les zones amb més "catalans castellanoparlants"

Efe
2 min

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) posarà en marxa a partir del mes de maig una campanya per tot Catalunya, amb un èmfasi especial a l'àrea metropolitana de Barcelona, a la recerca d'adhesions a la proposta de pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat a Efe el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, que s'encarregarà d'activar les bases del partit perquè "es bolquin" amb la campanya, amb la finalitat d'estendre de manera "massiva" un estat d'opinió favorable al pacte fiscal.

La campanya arrencarà al maig i es prolongarà fins al novembre o desembre, una vegada el Govern ja hagi posat sobre la taula de Rajoy la reivindicació d'un sistema en la línia del concert econòmic.

Rull ha subratllat que el pacte fiscal compte "ja" amb una "gran majoria social", però CDC vol "eixamplar encara més" aquesta base de suport ciutadà, amb l'objectiu de reforçar la posició catalana davant d'una negociació a Madrid que es preveu "àrdua".

Tota l'artilleria del partit per la causa

Durant la campanya de promoció del pacte fiscal, CDC posarà tota la maquinària del partit al servei d'aquest objectiu, mobilitzant la militància, càrrecs municipals i responsables sectorials.

El primer pas serà intensificar en els pròxims mesos la tasca interna de formació dels militants , ha assegurat Rull. A partir d'aquí, CDC aprofitarà la seva estructura per tot el territori català per difondre el seu missatge, explicant a la ciutadania "quina és la situació de les finances catalanes i quins riscos comporta per a l'estat del Benestar perpetuar el dèficit fiscal del país".

Segons Rull, la campanya tindrà una doble dimensió: d'una banda, cada militant i càrrec del partit haurà de fer "activisme" pel seu compte, perquè vagi calant l'aspiració del pacte fiscal. Per altra banda, s'organitzaran actes públics amb la mateixa finalitat.

"Es tracta de sortir al carrer, explicar a la societat civil quin és el problema de Catalunya i guanyar democràticament aquesta batalla amb una actitud molt pedagògica i didàctica, posant-nos a la pell de la gent que ho passa malament amb la crisi", ha resumit.

Serà una campanya "molt asimètrica, adaptada a cada racó del territori", amb "accents" diferents segons cada comarca, ha avançat.

CDC no deixarà de fer campanya a les comarques amb un sentiment nacionalista més arrelat, però sobretot posarà èmfasi en zones amb més proporció de "catalans castellanoparlants".

"Aquesta campanya la farem per tot Catalunya. La farem a Osona, la Noguera i la Terra Alta. Però amb el mateix èmfasi, fins i tot amb més energia, la portarem també a l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià, Cornellà, Barberà o Badia, justament on la crisi s'està acarnissant més", ha assenyalat.

Segons Rull, "cal explicar a aquests catalans que, o tenim més poder polític i millor finançament, o determinats aspectes del nostre estat del Benestar no seran viables".

Rull ha recordat que "el 20% de la població catalana viu per sota del llindar de la pobresa", per la qual cosa "el sobiranisme és avui un exercici no només de rebel·lia sinó sobretot de responsabilitat política. No és una actitud estètica, sinó actitud pragmàtica".

stats