Política 05/12/2018

El membre dels CDR exiliat Adrià Carrasco boicoteja Borrell a Brussel·les al crit de "La Constitució és una farsa"

El ministre participa en una acte de Societat Civil Catalana amb motiu del 40è aniversari de la carta magna

Ara
1 min

BarcelonaL'acte de Societat Civil Catalana (SCC) a Brussel·les per celebrar el 40è aniversari de la Constitució espanyola ha comptat amb un protagonista inesperat. El membre dels CDR exiliat Adrià Carrasco ha accedit a l'acte i ha interromput el parlament del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, al crit de "La Constitució és una farsa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'això, membres de l'equip de seguretat del ministre s'han endut el jove de la sala mentre la resta de presents aplaudien. Un cop desallotjat Carrasco, Borrell ha afirmat que aquestes coses passen quan "es pertany a una organització d'extrema dreta" ironitzant sobre les paraules del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, que el va acusar de ser "'hooligan' de Societat Civil Catalana" i va afirmar que l'entitat formava part de la ultradreta.

Segons ha informat l'ACN, Carrasco ha acabat en mans de la policia federal belga, tot i que encara es troba a prop de l'acte. A través de les xarxes socials, el grup de suport #AdriEtVolemACasa ha anunciat una concentració a les 20.30 h davant l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat en solidaritat amb el jove. Tal com ha informat una portaveu del Consell per la República a aquest diari, Carrasco podria estar detingut un màxim de 12 hores.

L'acte, convocat per Societat Civil Catalana, comptarà també amb una taula rodona en què participaran eurodiputats dels partits constitucionalistes i serà clausurat pel president del Parlament Europeu, Antonio Tajani.

stats