Política 30/04/2014

La majoria de votants del PSC creu que la convivència seria igual que ara en una Catalunya independent, segons el CEO

7 de cada 10 electors pensen que la convivència entre els catalans seria igual o millor

Ara
1 min
Pere Navarro atén els mitjans a Tarragona / ACN

BarcelonaGairebé 7 de cada 10 electors creuen que si Catalunya fos un país independent la convivència entre els catalans seria igual o millor que ara. Així es desprèn del baròmetre que ha donat a conèixer aquest dimecres el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat (CEO). Concretament, un 46% creu que la convivència seria igual que ara, mentre que un 22% creu que seria millor que ara. Per contra, un 20,4% creu que la situació empitjoraria. Un 10,9%, no ho sap i un 0,8% no contesta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per partits, la majoria dels votants de CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP creu que la convivència seria igual que ara. Es dóna el cas que els votants del PSC es comporten de la mateixa manera que la resta d'electors que donen suport als partits pel dret a decidir que avalen la consulta del 9-N. Un 39,4% dels votants socialistes creuen que la convivència entre els catalans seria igual que ara si Catalunya fos independent. El líder dels socialistes catalans, Pere Navarro, ha denunciat aquests dies un augment de la crispació política al país i ho ha vinculat a l'agressió que va patir aquest diumenge passat a Terrassa. El percentatge d'electors que creuen que la convivència entre els catalans seria igual que ara en cas que Catalunya tingués un Estat propi s'enfila fins al 56,6% en el cas dels votants d'ICV; un 52,1%, en els de CiU, i un 50,5%, en els d'ERC. Els votants d'ERC (40,2%) i la CUP (36,2%) són els que més creuen que la convivència seria millor que ara.

Per contra, la majoria de votants del PP i Ciutadans creuen que la convivència empitjoraria. Així ho pensen el 69,3% dels votants del PP i el 51% dels de C's. Un 38,8% dels votants del PSC també ho pensen.

stats