Política 23/04/2020

El CGPJ torna a renyar Iglesias i li retreu que "desprestigiï" la justícia espanyola

El vicepresident segon havia criticat la sentència contra la diputada madrilenya Isa Serra

Ot Serra
2 min
El president del CGPJ, Carlos Lesmes, en una imatge d'arxiu

Madrid"El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es veu en l'obligació d'apel·lar, de nou, a la moderació, a la prudència i a la mesura i a la responsabilitat institucional per evitar la utilització política de la justícia o el qüestionament de la independència, la imparcialitat i la professionalitat dels jutges i magistrats que integren el poder judicial, més quan es tracta de pronunciaments de membres del govern de la nació amb actuacions dels jutjats i tribunals". Efectivament, ja és la segona vegada que la comissió permanent de l'òrgan de govern dels jutges, presidit per Carlos Lesmes, renya el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias. Ara ha sigut per haver criticat la sentència del Tribunal de Justícia de la Comunitat de Madrid contra la diputada regional Isa Serra, de Podem, per lesions i atemptat a l'autoritat durant una protesta contra un desnonament del 2014, coneguda aquest dimecres. La primera ocasió va ser quan va qualificar "d'humiliació" per a la justícia espanyola que Luxemburg dictaminés la immunitat d'Oriol Junqueras com a europarlamentari.

Aquest matí mateix en roda de premsa Iglesias ha reiterat que en la seva publicació a Twitter es va limitar a expressar "el que pensa molta gent, que la justícia no és igual per a tothom". "[El CGPJ] no pot menys que expressar el seu profund malestar respecte d'unes declaracions formulades per un membre del govern de la nació en què no només qüestiona una actuació judicial, sinó que també propaga una sospita de falta d'imparcialitat dels jutges espanyols, que segons ell atorgarien un tracte desigual i privilegiat a uns col·lectius que, per la seva influència i contactes, serien impunes a l'acció de la justícia", afirma el CGPJ. "Aquestes afirmacions mereixen un absolut i rotund rebuig", continua el comunicat. Prova de la "independència, imparcialitat i objectivitat" dels jutjats i tribunals és que s'han produït "sentències condemnatòries per corrupció en els casos Nóos, Gürtel, ERO, targetes 'black', etc."

És per això que el CGPJ fa una "crida, especialment a qui ostenta càrrecs de responsabilitat de màxim nivell, perquè no menyscabi la imatge de qui dia a dia vetlla pels drets i garanties dels quals gaudeixen tots els espanyols en la seva condició de ciutadans d'un estat de dret, recordant-los que la primera obligació d'un responsable públic és no contribuir al desprestigi de les institucions democràtiques i, entre elles, del poder judicial". El comunicat s'ha aprovat amb un únic vot en contra, el del vocal Rafael Mozo.

stats