Política 17/12/2012

La CUP vota de president del Parlament el valencià que es va intentar suïcidar abans de ser desnonat

Manuel G.B. es va tirar pel balcó fa uns mesos. De vicepresident han votat tres símbols més dels moviments socials: Pedro Álvarez, Guillem Agulló i Idrisa Dallo. Per a la mesa han votat Ester Quintana, la dona que va perdre un ull el 14-N. Els vots han estat declarats nuls

Ara
1 min
Georgina Rieradevall, diputada de la CUP / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEls tres nous diputats de la CUP han volgut fer evidents les conseqüències de la crisi votant de president del Parlament Manuel G.B., un home que es va intentar suïcidar a Burjassot, al País Valencià, abans de ser desnonat. Els tres vots, anunciats pel número u de la CUP, David Fernández, han estat declarats nuls.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a vicepresident de la cambra, els tres diputats han votat tres símbols més dels moviments socials, tal com ha tuitejat el diputat Quim Arrufat. Són Pedro Álvarez −un jove mort a trets fa 20 anys a l'Hospitalet de Llobregat després d'una discussió amb un conductor; la família acusa de la mort un policia de paisà, que no va resultar processat en el cas, i continua demanant justícia−, Guillem Agulló −un jove de Maulets assassinat per un grup feixista al País Valencià− i Idrissa Dallo −un immigrant que va morir en un CIE, un Centre d'Internament d'Estrangers.

Per a la mesa del Parlament, els diputats de la CUP han votat Ester Quintana −que va perdre un ull durant la manifestació de la vaga general−, l'activista Blanca Serra i el sindicalista acomiadat de TMB Andreu de Cabo.

stats