Política 16/06/2015

La CUP refusa la confluència amb Procés Constituent, ICV i Podem per al 27-S: "Té poc sentit i poc recorregut"

El diputat Quim Arrufat argumenta que no participaran en "fronts d'esquerres per guanyar poders autonòmics"

Laia Vicens
1 min
Quim Arrufat en roda de premsa aquest dimarts/ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha lamentat la decisió de Procés Constituent d'impulsar una candidatura de confluència per al 27-S amb Podem, ICV i la CUP, una proposta que ha refusat perquè "no té gaire sentit ni recorregut". Segons ha dit, la CUP "no participarà en cap proposta electoral que aposti per un marc autonòmic d'esquerres". "No volem participar en fronts d'esquerres per guanyar poders autonòmics", ha dit, "encara que sigui per fer fora la dreta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'argument d'Arrufat és que el 27-S és una "cruïlla" entre autonomia i independència. "ICV i Podem volen guanyar unes eleccions per gestionar una autonomia intervinguda", ha criticat, de manera que la seva proposta se "subordina a la lògica política i jurídica de l'estat espanyol". En canvi, ha dit que la CUP "ja no es troba en aquestes coordenades" i aposta per crear "un altre marc per governar-nos". Segons ha dit, la proposta de Procés Constituent segueix un "recorregut ja transitat" que "ja hem vist on acaba". "No ens hi trobaran", ha afirmat.

Arrufat ha recordat que fa mesos que tenien converses amb Procés Constituent per acostar posicions i arribar a aquesta confluència, i ha "lamentat" que finalment "hagin apostat per Podem i ICV". Tot i així, la CUP ha avisat que seguirà treballant per bastir un projecte "de ruptura amb el règim hereu del franquisme i de la Transició" amb forces i col·lectius que tinguin un "marc compartit" amb la formació de l'esquerra independentista. La CUP ha tornat a reivindicar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S perquè "no ens podem permetre el luxe que siguin normals".

stats