Política 06/09/2019

La CUP rebutja participar en un govern de concentració: "No ho veiem en cap cas"

La diputada Sirvent veu "pràcticament impossible" que la seva formació doni suport als pressupostos

Ara
2 min
La CUP, sobre participar d'un govern de concentració: "No ho veiem en cap cas"

Barcelona"Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat?" Aquestes són les preguntes que la diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha expressat aquest divendres al matí sobre el govern de coalició, la resposta unitària a la sentència que han proposat des de l'executiu actual Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. La iniciativa, tot i això, no convenç els anticapitalistes. "No ho veiem en cap cas", ha sentenciat Sirvent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de rebutjar la via del govern de concentració, la parlamentària ha carregat contra els objectius actuals de l'Executiu, que ha considerat que són gestionar "les engrunes" i seguir "aprofundint" en la privatització dels serveis. És per això que, a ulls de la diputada, veu "pràcticament impossible" que la CUP avali el projecte de pressupostos per al 2020.

Sirvent ha arribat a aquesta conclusió després de la primera reunió amb el departament d'Economia, a càrrec del vicepresident Pere Aragonès, i que l'ha portat a afirmar que la legislatura actual "està esgotada". Ara bé, sobre la hipòtesi d'una nova investidura de l'expresident Carles Puigdemont, la cupaire ha manifestat que no volen "generar falses expectatives" i, fins i tot, ha posat en dubte que aquesta sigui la voluntat de Junts per Catalunya. De fet, tal com ha recordat Sirvent, els diputats de la CUP van ser els únics que van presentar-se al "suposat ple" per investir Puigdemont.

Resposta conjunta al veredicte judicial

En qualsevol cas, l'anticapitalista ha defensat que el millor seria elaborar una resposta conjunta al veredicte judicial que el Tribunal Suprem farà públic les pròximes setmanes sobre els fets de l'1 d'Octubre i ha reiterat que s'estan fent "molts esforços" en aquest sentit. Tanmateix, Sirvent ha admès que "el context de precampanya" –escenari en què la diputada creu que està situada Catalunya en aquests moments– ho perverteix molt.

Si la sentència és condemnatòria, el posicionament dels cupaires és el de passar a "exercir" els drets i assolir els objectius polítics que han portat els "represaliats" a les situacions de presó i exili. No obstant això, la diputada al Parlament no ha fet cap proposta concreta.

stats