Política 29/05/2018

La CUP avisa que els partits que avalin Pedro Sánchez seran "còmplices de la repressió i l'autoritarisme"

Els anticapitalistes defensen que "no hi ha diferències" entre Rajoy i el líder del PSOE

Ot Serra
2 min
La diputada de la CUP Natàlia Sànchez, en roda de premsa al Parlament

BarcelonaToc d'alerta de la CUP a les formacions independentistes del Congrés. La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha expressat el seu rebuig a la moció de censura que ha plantejat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i ha assegurat que es tracta d'una "operació de maquillatge del règim del 78". Així, ha deixat clar que tots aquells partits que "participin" d'aquest "rentat de cara" seran "còmplices de la regressió de drets i el marc autoritari". "'Ellos dicen mierda, nosotros amén'", ha reblat la diputada citant una de les cançons del grup La Polla Records, el cantant del qual, Evaristo, ha sigut denunciat per la Guàrdia Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A parer de la CUP, no és vàlid el marc que considera una prioritat fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa, i creuen que no hi ha diferències entre el líder del PP i Pedro Sánchez. "Què passaria amb el 155? I amb els presos? I les pensions? Canviaria alguna cosa?", s'ha preguntat la diputada cupaire. En aquest sentit, Sànchez ha assenyalat que el canvi de Rajoy per Sánchez és una manera de "camuflar la regressió democràtica", i ha advertit que no és tracta "d'un sol home o un sol partit".

Sobre l'anunci de Pablo Iglesias d'impulsar una moció de censura si fracassa la de Sánchez, la CUP manté que la "naturalesa del règim és la que és" i ha qüestionat el paper de Podem davant la "regressió de drets i llibertats". "No podríem aspirar a gaires canvis", ha assegurat la diputada cupaire. Sànchez ha instat la resta de pobles de l'Estat a fer una moció de censura al règim del 78.

Preguntada explícitament per quin ha de ser el paper de la CUP si finalment el PDECat i ERC acaben aprovant la moció de censura del secretari general del PSOE, Sànchez ha recordat que ja fa setmanes que els anticapitalistes van anunciar que restaven "a l'oposició" de les principals forces independentistes.

stats