Política 14/09/2019

La CUP reclamarà l'amnistia per als presos i exiliats i no l'indult perquè seria una "evident contradicció política"

El consell polític de la formació aprova un document que proposa una resposta a la sentència que "pugui resultar costosa per a l'estat espanyol"

Acn
1 min
El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa CUP ha defensat aquest dissabte exigir l'amnistia dels presos polítics i exiliats com a resposta a una possible sentència condemnatòria contra els líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem, i també per als centenars de ciutadans afectats per processos judicials vinculats a l'1-O, les vagues del 3-O i el 8-N, o la del 21-F. Com va informar l'ARA, la CUP ha portat la qüestió a debat i aquest matí el consell polític ha aprovat a Sabadell un document que assenyala que l'amnistia ha de ser "l'element central de la reivindicació política" i s'ha de vincular de manera "indefugible i explícita" al dret de l'autodeterminació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la formació rebutja l'indult, que considera una "evident contradicció política", un "atac contra l'esquerra independentista" i "una sortida personal a un conflicte col·lectiu". Al document, la CUP demana que l'amnistia sigui el resultat de la pressió popular "i no una gestió pactista que afavoreixi una estratègia per dilatar el conflicte". "Cal vincular-la indefugiblement i explícitament al dret de l'autodeterminació per evitar-ne un ús diferenciat, amb la justificació de la unitat antirepressiva, i com a camp per generar una estratègia de negociació diferenciada que esdevingui una pseudoamnistia indultant", afirma l'escrit.

El consell polític també avisa que la CUP rebutjarà qualsevol proposta que negui el dret de l'autodeterminació. "El preu principal de la repressió és retrocedir quant als objectius de la lluita: no podem assumir cap renúncia", afirma. Els cupaires també indiquen que la resposta a la sentència haurà de ser en clau de mobilització popular i ha de resultar "costosa per a l'estat espanyol", tant en imatge com políticament.

stats