Política 03/12/2017

La CUP renovarà el secretariat nacional just abans de les eleccions

L'òrgan que gestiona el dia a dia de la formació anticapitalista plegarà aquesta legislatura

Ara
1 min
Els portaveus del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat i Núria Gibert

BarcelonaLa CUP ha acordat que renovarà el secretariat nacional just abans de les eleccions del 21-D. Segons ha explicat la formació anticapitalista en un comunicat, l'òrgan va prendre la decisió de plegar el 27 de novembre i ara iniciarà un procés de renovació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així doncs, la CUP entén que les eleccions del 21-D "són l'ultim repte que afronta" aquest equip de treball, que es va formar fa tan sols 18 mesos després que dimitissin 6 dels 15 membres del secretariat. En aquest sentit, el partit considera que amb el final d'aquesta "legislatura forçada per l'aplicació del 155" el secretariat actual necessita un nou equip que "entomi els mesos que vindran amb tot l'impuls necessari".

No obstant, el comunicat remarca que això no vol dir que part dels membres del secretariat actual no es puguin presentar en aquest procés, ja sigui en la candidatura col·lectiva o individualment. L'elecció dels nous membres es farà entre el 10 i el 20 de desembre del 2017 per vot electrònic, a partir dels acords l'última assemblea nacional celebrada a Esparreguera.

Així doncs, la CUP espera que el nou secretariat engegui el motor a partir de principis de febrer quan s'iniciï també la nova legislatura parlamentària. El secretariat actual estava integrat al principi per l'exdiputat Quim Arrufat, Natàlia Sànchez (candidata ara per Girona), Lluc Salellas, Núria Gilbert, Dani Corpas, Anna Gabaldà, Juanma Rojas, Elisabet Punset, Eduardo Càliz, Aida Sanuy, Ricard Torné, Laura Rafecas, Xevi Generó, Albert Serrats i Òscar Simón.

stats