Política 31/10/2017

La CUP considera un "acte de dignitat" la compareixença de Puigdemont a Brussel·les

Assegura, però, que hi ha hagut "un excés d'improvisació" els últims dies

Ara
1 min
Els diputats de la CUP al Parlament

BarcelonaLa CUP considera un "acte de dignitat" la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dimarts a Brussel·les, i comparteix la crida a "resistir contra l'intent d'imposició de mesures antidemocràtiques a través de l'article 155 de la Constitució". A través d'un comunicat, l'esquerra independentista insisteix en la "denúncia" contra l'estat espanyol i l'actuació "parcial" de la justícia espanyola, a més de la "impunitat" amb què actua l'extrema dreta espanyolista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, la CUP insisteix que la "millor acció" per "consolidar la República és començar a fer acció de govern en clau republicana", cosa que per als cupaires és aprovar els primers decrets que fixava la proposta de resolució que va declarar la independència.

Malgrat que els cupaires donen suport a l'executiu, també constaten que s'ha demostrat que "no s'ha fet la feina en la creació i consolidació d'estructures d'Estat". "També resulta evident que hi ha hagut un excés d'improvisació en algunes actuacions dels últims mesos", assegura el comunicat.

D'altra banda, la CUP també ha expressat la "solidaritat" amb els membres sobiranistes de la mesa del Parlament i la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, que han sigut citats a declarar dijous i divendres per delictes de sedició i de rebel·lió.

stats