Política 14/02/2014

Camacho confia que el Constitucional suspengui la declaració de sobirania

La líder popular torna a instar Duran i Lleida a parar els peus al projecte "independentista" del Govern

Acn
2 min
La líder popular, Alícia Sánchez Camacho, i el president del grup municipal popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, han visitat aquest divendres el barri del Besòs / ACN

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, respectarà qualsevol decisió que prengui el Tribunal Constitucional (TC) sobre la declaració de sobirania, tot i que s'ha mostrat confiada que el tribunal acabarà suspenent-la de forma definitiva: "Confio que falli d'acord amb la interpretació constitucional. La declaració de sobirania ha de ser declarada inconstitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha celebrat que el TC estigui deliberant sobre la declaració de sobirania i ha reclamat als partits "independentistes" que siguin respectuosos amb les decisions que prengui el tribunal, tant en aquesta qüestió com en tota la resta. "Quan s'evidencia que hi ha aquesta deliberació alguns volen donar credibilitat al TC i, en canvi, quan no falla al seu favor el menystenen i diuen que no és un òrgan representatiu. La legitimitat del TC és sempre la mateixa", ha explicat.

La presidenta popular ha centrat el discurs d'aquest divendres en l'oposició a la independència i, a més de parlar del TC, també ha tornat a instar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a parar els peus al projecte separatista d'Artur Mas: "Li demanaria que es deixés de manifestacions i declaracions i que actuï. Aquest disbarat separatista es manté gràcies al suport de Duran i Lleida a Artur Mas i ERC". Segons Camacho, "l'únic que pot aturar el procés independentista és Duran i Lleida i els seus 14 diputats al Parlament. Si no seguissin donant suport a CDC i ERC s'hauria acabat l'escalada independentista", ha subratllat.

Jutges a favor del dret a decidir

Camacho també s'ha pronunciat sobre el recent manifest d'una trentena de jutges a favor del dret a decidir. La líder popular ha mostrat respecte per l'opinió d'aquest col·lectiu però ha lamentat que els jutges no mantinguin la seva neutralitat política. "El poder judicial no s'hauria de posicionar sobre qüestions del poder polític", ha explicat.

stats