POLÍTICA
Política 24/01/2014

Camacho: "La consulta de Mas no és democràcia, és imposició"

La presidenta del PP català inaugura amb María Dolores de Cospedal la convenció del PP a Barcelona. Relaciona el "patiment" del PP al País Basc amb el dels unionistes ara a Catalunya

M.colomer / D.miró
2 min
María Dolores de Cospedal i Alícia Sánchez-Camacho aquest divendres a Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha deplorat aquest divendres que la consulta del 9 de novembre que promou el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el suport de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, "no és democràcia, és imposició". Durant l'obertura de la convenció del PP d'aquest divendres i dissabte a Barcelona, Camacho ha carregat contra Mas i l'ha definit com el "president de la discòrdia". Després de recordar que els catalans han votat en 40 ocasions des de la Transició, ha etzibat: “¿I ara vindrà Mas dient que vol votar sobre el que ell vol, per dividir els catalans? Això no és democràcia, és imposició”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, davant la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco, ha comparat el "patiment" del PP al País Basc amb els embats de la violència d'ETA amb el que assegura que suporten ara els unionistes a Catalunya. "Som un partit que ha patit molt al País Basc. Ara patim també de diferent manera", ha etzibat la líder popular, que ha continuat: "Ens diuen com ens hem de sentir catalans, com hem d'educar els fills i com ens hem de sentir. O penses com ells o no ets català".

Apel·lació als sentiments

Llargament aplaudida, Camacho ha alertat que la convenció d'aquest cap de setmana, que tancarà dissabte Mariano Rajoy, ha de ser "un punt d'inflexió". "El 2014 és un any transcendental per a Catalunya i Espanya", ha asseverat Camacho, que ha volgut llançar un "missatge de seguretat als que estan preocupats pel desvarieig de Mas i la seva deriva separatista" i ha erigit el PP en "el partit que evitarà que ningú tregui els catalans d'Espanya i Europa".

Més enllà, però, de presentar un escenari negre per a Catalunya en cas d'independència, Camacho ha apel·lat al respecte dels sentiments dels que no volen la independència: "No només tenen sentiments els independentistes, també tenim sentiments els catalans que ens sentim espanyols". També ha reivindicat una Catalunya "sense complexos". "No vull viure en una Catalunya acomplexada, sense llibertat, en què sembla que només els independentistes tenen dret a opinar", ha deplorat, per acabar proclamant: "Els catalans ens necessiten més del que creuen", davant el risc de caure pel "precipici" que comporta el procés sobiranista.

A més, Camacho ha demanat "ajuda" al PP en un context que, per ella, està mancat de llibertat a Catalunya. Paradoxalment, però, ha volgut "traslladar a Espanya que Catalunya no és independentista. No hi ha una majoria de catalans separatistes". Això sí, de consulta per sortir de dubtes sobre les majories socials, res de res.

stats