Política 16/02/2012

Càrregues policials i estudiants detinguts en les protestes contra les retallades a València

La diputada de Compromís Mónica Oltra ha sigut agredida per la policia en una càrrega que considera que "trepitja els drets fonamentals"

Salvador Almenar
1 min
Manifestació d'estudiants contra les retallades a València, davant d'un fort desplegament policial

ValènciaCentenars d'estudiants han col·lapsat aquest dijous a la tarda el centre de València en una protesta per les retallades en educació i per les detencions d'alguns joves durant la manifestació del matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

6 joves, un d'ells menor d'edat, han sigut detinguts pels aldarulls que s'han produït en una concentració davant l'IES Lluís Vives aquest migdia, i 2 més per les concentracions davant de la delegació del govern a la tarda. Les detencions han fet que els joves es concentressin durant diverses hores davant l'institut enmig d'un gran desplegament policial i mobilitzats a través de les xarxes socials.

Els estudiants han convocat una nova concentració aquesta tarda davant de la delegació del govern espanyol a València per protestar contra les detencions i s'han trobat amb una vintena de furgonetes de la policia i s'han produït noves detencions i càrregues policials.

Els manifestants s'han traslladat aleshores a la prefectura de la policia per esperar els detinguts, que anaven sortint a mesura que se'ls prenia declaració, però la policia els ha arraconat a la vorera fins que molts d'ells han caigut a terra.

Els agents han carregat amb cops de peu contra els manifestants, entre els quals es trobava la diputada per la coalició Compromís al Parlament valencià Mònica Oltra, que ha rebut cops a les cames dels agents.

"És un despropòsit democràtic que es tingui aquesta brutalitat policial contra xavals que estan implicats en la societat", ha dit Oltra. "La policia ha de ser del poble i no contra el poble", ha afegit.

La diputada ha avançat que la seva coalició demanarà explicacions a la delegada del govern i al ministre d'Interior. "Estan trepitjant drets fonamentals com són els de reunió i manifestació", ha dit.

stats