Política 22/10/2018

Casado retreu a Sánchez que "permeti" a Iglesias negociar amb Puigdemont i Junqueras

El líder del PP diu que "és molt greu que la política estigui en mans d'un pres"

Ara
1 min
Teodoro García i Pablo Casado aquest dilluns a la reunió del comitè de direcció del partit

MadridEl president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat aquest dilluns que és "molt greu que la política espanyola estigui en mans d'un pres o d'un pròfug de la justícia", en referència a la visita a Oriol Junqueras del líder de la formació lila, Pablo Iglesias, a la presó de Lledoners, i també de la conversa telefònica ahir diumenge –d'uns 45 minuts– entre Iglesias i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. "Se sospitava que el govern de Sánchez era un ostatge dels independentistes –ha dit Casado– i aquests fets ho demostren".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, Casado ha criticat que Sánchez permeti que Iglesias "actuï com a vicepresident econòmic del govern [espanyol], negociant amb Puigdemont i Junqueras" i també, si finalment es demostra, que "Zapatero ho faci amb Otegi".

El líder de la formació conservadora ha afirmat, com ja ho ha fet en altres ocasions, un presumpte tracte de favor a les presons catalanes, i ha concretat que la presó de Lledoners permeti "règims de visita especials facilitant la interlocució amb líders polítics".

Preguntat pels periodistes al Congrés de Diputats, Casado ha asseverat que el "més digne" que poden fer els socialistes "és convocar eleccions". I ha demanat, altre cop, "l'aplicació del 155" perquè, segons Casado, "la Generalitat no està treballant de manera lleial en la seva gestió de les institucions penitenciàries a Catalunya".

stats