Política 31/08/2018

Casado proposa modificar la llei de símbols "per exigir que no es faci servir la via pública per fer propaganda"

El president del PP diu que els llaços grocs són "antidemocràtics"

Europa Press
2 min
Pablo Casado / EFE

Àlora (Màlaga)El president del PP, Pablo Casado, s'ha decantat aquest divendres per modificar la llei de símbols del 1981 "per exigir que no es faci servir la via pública per fer propaganda i, en el cas de Catalunya, amb uns emblemes que són antidemocràtics", en al·lusió als llaços grocs. "Cal evitar des de les institucions el que passa als carrers de Catalunya", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la clausura de l'acte d'inici del curs polític del PP andalús a Álora (Màlaga), Casado ha advertit que la política que està aplicant el Govern socialista amb els independentistes és "irresponsable i inadmissible" i ha criticat que Pedro Sánchez "està cedint davant els secessionistes perquè és ostatge dels vots que li van donar" perquè prosperés la moció de censura a Mariano Rajoy.

Casado ha acusat el govern espanyol de permetre que "la crispació i la confrontació política arribi al carrer", mentre que ha garantit a les forces constitucionalistes del país que no hi haurà problemes amb el PP: "Volem anar plegats, amb Cs i amb el PSOE de Catalunya, perquè tenim el mateix objectiu, recuperar la concòrdia i la prosperitat de Catalunya".

En aquest sentit, el president del PP ha afirmat que "junts" han d'exigir "a les institucions a Catalunya que facin la seva feina". "No podem dir només als ciutadans que facin al carrer la feina que no fan les institucions", ha afegit. Per això Casado demana als ajuntaments "que prohibeixin l'ús de l'espai públic per posar llaços grocs".

Com a exemple d'això, ha explicat que quan el PP ha governat a Tarragona, en coalició amb altres partits, "i ha tingut la responsabilitat de retirar els llaços grocs", ho ha fet. Amb tot, Pablo Casado ha assegurat que el PP està amb els "valents que decideixen lliurement retirar dels carrers aquests emblemes que els ofenen". "Però alhora la nostra tasca fonamental és exigir a les institucions que ho facin", ha afegit.

Exigeix als ajuntaments que retirin els llaços

Així, ha demanat que s'obri una oficina d'atenció a les víctimes d'agressions i amenaces per retirar els llaços grocs al carrer, com ha fet el PP a l'Ajuntament de Barcelona, i ha exigit als ajuntaments que retirin els llaços.

"Quan hi havia pancartes per l'acostament dels presos podíem anar simbòlicament a retirar-les un dia, però calia exigir al ministeri de l'Interior que la retirés perquè era una ofensa; o si en l'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils una pancarta insultava el cap de l'Estat, el que havíem de fer, a més de retirar-la, era denunciar el conseller d'Interior que va prohibir als Mossos retirar-la", ha afegit.

"Aquesta és la democràcia representativa, això és el respecte institucional, cosa que el PP seguirà plantejant i espera fer conjuntament amb els altres partits constitucionalistes", ha recordat Casado.

stats