Política 17/04/2019

Cayetana Álvarez de Toledo qualifica de "populisme sexual" el feminisme que defensa l’esquerra

Alejandro Fernández demana unir el vot constitucionalista al voltant del PP perquè no governi Sánchez

Mireia Esteve
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo titlla de "populisme sexual" el feminisme que defensa l’esquerra

LleidaAmb el debat d'aquest dimarts a la nit encara ben viu, Cayetana Álvarez de Toledo s'ha refermat en totes les paraules que va pronunciar i ha qualificat de "populisme sexual" el feminisme que defensen els partits d'esquerres. "Volen resoldre un problema complex amb tres pinzellades i calen solucions madures", ha dit, tot i que no ha detallat quines. En un acte a Lleida, Álvarez de Toledo ha insistit que Podem i el PSOE busquen la "confrontació entre homes i dones" amb la seva defensa del feminisme, i ha exigit a les formacions d’esquerres que no parlin en nom seu.

Per a Álvarez de Toledo, les forces d'esquerres utilitzen les dones i "la nostra lluita per la igualtat per sembrar divisió entre homes i dones". La candidata popular ha comparat aquest debat amb el nacionalista –que centra tots els seus discursos de campanya–: "No som un bloc monolític i passa com el nacionalisme: els que discrepem som males dones. Però jo tinc més a veure amb Dante Pérez o Alejandro Fernández que amb Ada Colau o Irene Montero". I ha afegit: "Les dones no ens convertim totes en víctimes i els homes no tots són violadors de naixement".

En el seu intent per frenar una fuga de vots cap a Vox, la candidata popular tampoc ha abaixat el to contra l'independentisme que, una vegada més, ha centrat el seu discurs. Álvarez de Toledo ha tornat a acusar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, de voler indultar els líders independentistes i ha assegurat que les possibles condemnes "tindran un valor pedagògic de cara al futur" per avisar els qui s'han cregut que "tot això és una festa". Per això, el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha advertit que si Sánchez arriba a la Moncloa "se subhastarà la convivència i la Constitució".

En aquest sentit, el líder dels populars catalans ha demanat unir el vot constitucionalista al voltant del PP i ho ha dit, sobretot, a la província de Lleida, on tem que dels quatre escons en joc, els populars no se n’emportin cap. "La divisió del vot constitucionalista té conseqüències terribles", ha avisat. En aquest sentit, Fernández ha disparat contra Ciutadans i Vox a parts iguals, a qui ha acusat de no voler "reconstruir" el centredreta espanyol. Al partit taronja l’ha acusat d’haver iniciat una "opa hostil" per fer fora el PP de la Moncloa i que va acabar amb una moció de censura, i al partit d’extrema dreta de voler posar "la dreta espanyola al servei d’una internacional populista".

Durant el seu discurs, Alejandro Fernández també ha avisat que quan l'independentisme torni a reconstruir la seva unitat tornaran a intentar "el cop d'estat" de l'octubre del 2017. I ha trobat una via que, segons el líder popular, els independentistes volen utilitzar per construir la República catalana: construir, primer, una República espanyola. "D'aquí ve l'atac aferrissat contra el rei, el rei els molesta, perquè és el catalitzador de la continuïtat històrica de la nació espanyola", ha argumentat. En aquesta tesi, Fernández hi ha acabat vinculant Pedro Sánchez, a qui ha acusat de voler tirar endavant una República espanyola pactant-la amb "els separatistes". I ha recordat: "Lluís Companys va declarar la independència amb una República, no amb una monarquia".

stats