Política 10/09/2011

Chacón vol treballar perquè Catalunya torni a ser el motor d'Espanya

La futura candidata del PSC pel 20-N assegura que "la sanitat és un luxe per CiU, com pel PP" i ha carregat contra les retallades en ensenyament i el PIRMI

Roger Tugas
1 min
L'acte d'aquest matí, a Sant Joan Despí / R.T.

Sant Joan DespíL'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, ha rebut aquest dissabte un acte de suport de la federació del Baix Llobregat del PSC perquè torni a encapçalar la llista dels socialistes catalans a les eleccions estatals del 20-N. La biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí s'ha omplert de militants i càrrecs electes de la comarca per escoltar com Chacón es postulava com a candidata "per Catalunya i pels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra ha subratllat les fortaleses que veu per sortir de la crisi: l'exportació, el turisme, la investigació i el desenvolupament i la indústria sostenible, àmbits on Catalunya és capdavantera. Així, Chacón s'ha compromès a treballar perquè "Catalunya torni a ser motor d'Espanya", ja que, "quan Catalunya ha prosperat, ho ha fet Espanya". En aquesta línia, també ha celebrat la "Catalunya de concòrdia" i "plural" que és "un exemple per la resta d'Espanya", en àmbits com el social o el lingüístic.

Per no trencar la cohesió, la dirigent socialista ha criticat la política d'una CiU que "s'omple la boca de pàtria i símbols", el que "no pot voler dir oblidar-se se la gent". "Per CiU, la sanitat és un luxe, com pel PP", ha assegurat, així com també ha carregat contra les retallades en ensenyament i el PIRMI i contra la supressió de l'impost de successions.

stats