Publicitat
Publicitat

LES FINANCES CATALANES

El PP frena l'acord pels pressupostos

CiU esperava tancar avui el pacte, però els populars segueixen sense veure clar com articular la taxa sobre empreses subministradores. Els comptes reben aquest dijous el vistiplau en comissió

CiU esperava avui poder tancar l'acord de pressupostos amb el PP, però per ara tot queda obert fins al ple de la setmana vinent. Els comptes passen avui per la comissió d'Economia i fonts de la negociació expliquen que, per ara, les converses entre els dos partits no han fructificat per decisió dels populars, malgrat el bon clima.

La jornada d'ahir va servir perquè nacionalistes i populars acostessin posicions després d'un dimarts que va refredar l'ambient a causa de l'anunci de noves taxes per part del Govern. Les converses van tenir un "to positiu", segons van reconèixer fonts de la negociació, i van seguir al llarg d'ahir a la nit i continuaran encara avui durant tot el matí.

La taxa de l'aigua i la millora del finançament de l'ACA han estat els principals esculls per tancar l'acord. Els dos partits busquen la fórmula perquè aquest recàrrec afecti al menys possible els consumidors. Tot i que ahir, durant la reunió, en la qual també estava present el director de l'ACA, Leonard Carcolé, ja va sorgir una contraproposta, estaven pendents que els serveis tècnics confirmessin si era viable. Fonts de la negociació asseguren que tenen ja alternatives i que totes tenen "pros i contres", però el PP segueix encara sense prendre una decisió en ferm.


Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT