Política 30/08/2013

CiU demanarà la compareixença de José Montilla al Parlament per l'espionatge de La Camarga

Jordi Turull apunta a una "conxorxa" de PP i PSC per "fer mal al bon nom de Convergència i Unió"

Ara
2 min
UNA FORMIGUETA  Jordi Turull, que ha assumit el càrrec a l'espera de què passa amb la imputació d'Oriol Pujol, ha estat durant anys un diputat tenaç i discret.

BarcelonaCiU demanarà la compareixença al Parlament de José Montilla, expresident de la Generalitat, un cop la Cadena SER ha avançat un informe policial en què es determina que el PSC va ser qui va pagar l'espionatge a Alícia Sánchez-Camacho i María Victoria Álvarez al restaurant La Camarga. La petició de compareixença l'ha avançat el president del grup parlamentari nacionalista, Jordi Turull, a la mateixa ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquells moments, Montilla era el primer secretari dels socialistes catalans. El PSC insisteix que no té res a veure amb la gravació de la conversa al restaurant La Camarga entre la presidenta del PP i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Fonts del partit han reiterat a l'ACN que el PSC no té cap vinculació amb la gravació de l'agència de detectius Método 3, després que un informe de la policia espanyola conclogui que el partit la va pagar. A més, afegeixen que el PSC està a disposició de la justícia i demanen celeritat perquè aquest cas es resolgui com més aviat millor. Així doncs, els socialistes mantenen el mateix discurs que van defensar el 19 de juliol, quan la Policia Nacional va irrompre a la seu del partit.

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha qualificat d'"extrema gravetat" les hipòtesis de l'informe de la Policia Nacional i ha explicat a l'ACN que entre aquest informe "i la retirada de la senyora Sánchez-Camacho de les seves accions per 80.000 euros de cop i volta, cada vegada més tot apunta a una conxorxa entre el PSC i el PP per fer mal al bon nom de Convergència i Unió".

El dirigent convergent ha qualificat els fets que relata l'informe policial com "d'una cosa que de confirmar-se seria d'extrema gravetat, espionatge polític per fer mal a una altra força política".

stats