Política 03/03/2019

Ciutadans acusa Torra i Borràs de veure com a "colons" els catalans d'origen andalús

Critica que JxCat i ERC no impulsessin una declaració al Parlament pel Dia d'Andalusia

Ara / Acn
1 min
El portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, aquest matí al Parlament

BarcelonaEl portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest diumenge el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, de considerar els catalans d'origen andalús "com a colons". "A l'hora de la veritat molts separatistes i nacionalistes catalans segueixen considerant els andalusos, o els que van venir d'Andalusia, i els seus fills, com a colons", ha opinat en declaracions a la premsa des de Terrassa amb motiu dels actes del Dia d'Andalusia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ell, un dels últims exemples és que JxCat i ERC "no fessin una declaració institucional al Parlament" el 28 de febrer –Dia d'Andalusia– i, en canvi, "freqüentin" actes com el d'aquest diumenge a Terrassa o la Fira d'Abril. Carrizosa ha apuntat directament a Torra i Borràs, segons ell, arran de diverses declaracions de tots dos durant la seva trajectòria.

"Nosaltres reconeixem especialment la contribució de tantíssims ciutadans andalusos que van venir a mitjans del segle XX a Catalunya", ha conclòs Carrizosa.

stats