Política 03/08/2018

El PP acusa Pedro Sánchez de vantar-se de les polítiques de Rajoy

Ciutadans considera el govern socialista "inoperant"

Anna Mascaró
2 min
El nou secretari general del PP, Teodoro García, en roda de premsa a la seu de Génova després de la primera reunió del comitè de direcció del PP. EFE

BarcelonaPP i Ciutadans han suspès aquest divendres els primers mesos de govern de Pedro Sánchez. Aprofitant que el president espanyol ha fet balanç de la seva acció al capdavant de l'executiu, representants de les dues formacions s'han pronunciat sobre una gestió que consideren "inoperant". El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat que Sánchez "no està a l'altura" de la responsabilitat que exerceix i li ha retret que hagi dedicat la seva compareixença de balanç a vantar-se de les polítiques del PP. "Aquest és el Govern del canvi i diem que sí, que és el Govern del canvi a pitjor", ha manifestat García Egea, que creu que Sánchez ha deixat palesa la seva "inoperància" i està "lligat de mans pels compromisos" que va adquirir amb els partits que van donar suport a la moció de censura perquè arribés a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, i després d'afirmar que el govern català és "inútil", el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, també ha considerat en roda de premsa que el govern espanyol de Pedro Sánchez és "inoperant". "No ha fet res més enllà d'ocupar la Moncloa i l'Estat col·locant-hi amics", ha sentenciat. Així ha valorat en roda de premsa l'acció de govern de Pedro Sánchez. Villegas ha afirmat que Sánchez és "incapaç" de "tirar endavant la llei del sostre de despesa" i ha afirmat que "l'acció de govern que ha fet fins ara té poques perspectives de ser bona per a tots els espanyols". "Espanya necessita un govern fort i legitimat –ha sentenciat–. El de Sánchez és un govern dèbil i hipotecat".

Ciutadans ha anunciat, a més, que demanaran la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per haver destituït el coronel de la UCO de la Guàrdia Civil. "Primer va asfixiar la UCO econòmicament i ara l'escapça", ha lamentat Villegas, que ha recalcat que la decisió ha generat "malestar en els cossos i forces de seguretat de l'Estat". El secretari general del partit creu que la decisió del ministre ha estat propiciada o bé pels "pactes amb els separatistes" o bé perquè el PSOE deu tenir "por de les actuacions i investigacions de la UCO en l'àmbit del PSOE".

Villegas també ha carregat contra el nou president del PP, Pablo Casado, que ahir es va reunir amb Sánchez. "Va ser la fotografia del vell bipartidisme decadent que es reuneix incapaç de treure cap conclusió bona per al país –ha considerat–. Un president del govern que no ha passat per les urnes es reuneix amb un president del PP que va perdre les primàries entre els seus afiliats –ha sentenciat–. Són part dels problemes d'Espanya i no de la solució", ha insistit, i ha reivindicat que cal obrir "una nova etapa de regeneració, reformes profundes i modernització del país".

stats