Política 03/06/2019

Collboni insisteix en un pacte "exclusivament" amb els comuns i no demanarà a Colau una alcaldia partida

Laia Bonet serà la "interlocutora" en les converses amb BComú que s'iniciaran aquesta setmana

Marc Toro
2 min
Laia Bonet i Jaume Collboni compareixen davant dels mitjans el 3 de juny del 2019

BarcelonaL'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, insisteix que els socialistes defensen "un acord de govern únicament i exclusivament amb Barcelona en Comú" i deixa clar que "no hi ha cap altra possibilitat ni hi haurà cap altra possibilitat sobre la taula". Entre altres coses, ha argumentat aquest dilluns en roda de premsa, perquè no participarà en cap cas en un pacte amb ERC que "subordinaria" Barcelona al Procés. "Només obrirem negociacions amb els comuns", ha sentenciat Collboni, després que aquest diumenge un manifest signat per una quarantena de personalitats –com el catedràtic Javier Pérez Royo o la sociòloga Marina Subirats– demanés un tripartit ERC-BComú-PSC.

El candidat, que assegura que ja ha tingut contactes "informals" amb els comuns, ha anunciat que durant aquesta setmana iniciaran les "converses formals" amb l'equip d'Ada Colau per explorar les possibilitats d'entesa. Un intent de negociació que liderarà com a "interlocutora" la seva número dos a la candidatura, Laia Bonet. Insistint, com ja va dir el cap de setmana, que en aquest eventual pacte "no serà un problema" qui assumeixi l'alcaldia, sí que ha descartat la possibilitat de partir-se-la amb Colau (dos anys cadascú) perquè el govern de Barcelona "no és un joc de cromos" i ha de ser "estable durant quatre anys" sense canviar el "criteri" a mig mandat.

Collboni, que ha volgut tornar a destacar els resultats "extraordinaris" dels socialistes el 26-M –van doblar regidors i van quedar a 100 vots d'aconseguir el novè–, s'ha escudat precisament en els resultats dels comicis per justificar el canvi de discurs respecte a Colau. Durant tota la campanya va estar carregant contra l'alcaldessa en funcions pel seu "fracàs" en la gestió de la ciutat i perquè, assegurava, s'havia doblegat a la voluntat de l'independentisme. Deixant ara de banda el retret d'haver-los expulsat del govern municipal quan el PSC va avalar el 155, Collboni ha afirmat que ara pensa en el "futur" de Barcelona i que té "l'obligació política d'escoltar els electors". "Hi ha uns resultats electorals que diuen que és possible un govern d'esquerres i de progrés", ha afegit, i ha cridat a donar "compliment al mandat popular".

stats