Política 01/06/2018

La Comissió Europea felicita Sánchez i “pren nota” que decideixi no modificar els pressupostos

Juncker confia que contribueixi a una "UE més forta, més unida i més justa”

Esther Herrera
1 min
La Comissió Europea felicita Sánchez i “pren nota” que decideixi no modificar els pressupostos

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ja ha enviat una carta al nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per felicitar-lo pel seu nou càrrec, segons ha anunciat la portaveu de la institució, Mina Andreeva. Brussel·les assegura que té “tota la confiança en el govern espanyol”, i assegura que “pren nota que Sánchez decideixi no modificar els pressupostos” i que l’executiu comunitari ja hi ha donat el seu vistiplau. “Tenim tota la confiança en el nou govern i treballarem amb ell. També prenem nota que el nou president Sánchez decideixi no modificar els pressupostos. Penso que és una qüestió important que cal mencionar”, ha explicat Andreeva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta enviada a Sánchez, Juncker també ha assegurat que “està desitjant” reunir-se amb ell, tot i que no ha assenyalat cap data en el calendari de quan es podria produir aquesta trobada. Amb tot, a finals del mes de juny se celebrarà la cimera de caps d’estat i de govern a Brussel·les, a la qual està previst que el nou president espanyol assisteixi, tal com va assegurar ahir en el discurs sobre la moció de censura, i en la qual també estarà present Juncker.

En la missiva, el president luxemburguès també li ha transmès la seva “confiança” en el fet que “el govern espanyol continuï contribuint de manera constructiva a una Unió Europea més forta, més unida i més justa”. “És un repte al qual ens enfrontem de manera conjunta”, ha afegit Juncker. També ha mostrat la seva “total confiança en el nou primer ministre i el nou govern espanyol, i en el seu compromís pel projecte europeu, en què Espanya ha jugat i continuarà jugant un rol important”.

stats