Política 05/02/2018

ERC insta a obrir un diàleg bilateral entre el futur Govern i l'executiu de Rajoy

Els republicans porten demà al Congrés una moció que van registrar una setmana abans del 21-D

Ara
1 min
El Congrés dels Diputats debatrà demà obrir una via de diàleg amb el futur Govern català

BarcelonaEl Congrés dels Diputats celebrarà demà, dimarts, un ple en què es debatrà obrir un procés de diàleg amb el futur Govern, encara sense constituir un mes després de les eleccions del 21-D i sense cap data establerta, després que Roger Torrent ajornés la sessió d'investidura el 30 de gener. Ho farà a instàncies d'ERC, que va registrar la moció en què demanaven a l'executiu de Mariano Rajoy establir un diàleg amb el futur Govern, una setmana abans de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text insta el govern espanyol a establir, "a partir del reconeixement del resultat de les eleccions del 21 de desembre a Catalunya i del mandat democràtic emanat de les urnes" un diàleg bilateral per resoldre les "demandes expressades de manera permanent a Catalunya". Al text, els republicans no matisen quines són aquestes demandes, però sí que expliciten que han d'anar d'acord amb els resultats de les eleccions.

L'endemà que es voti la moció, dimecres, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, formularà una pregunta al govern espanyol en aquest mateix sentit que va quedar ajornada a la sessió de control del 13 de desembre. ERC insta l'executiu de Mariano Rajoy a aclarir quin escenari s'obrirà després dels comicis del 21-D, en què les forces independentistes van revalidar la majoria absoluta.

stats