Política 05/07/2016

"Consens, prestigi i credibilitat": els requisits que posa el Govern al futur director de l'Oficina Antifrau

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que cal "afinar molt" amb la tria del substitut de Daniel de Alfonso, que serà proposat pel president de la Generalitat i aprovat pel Parlament

Oriol March
1 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, en roda de premsa

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu que el futur director o directora de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha de complir amb tres requisits: tenir el consens de la majoria del Parlament, "prestigi" professional i "credibilitat". "Cal afinar molt", ha indicat Munté. El procediment determina que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és l'encarregat de proposar un nom al Parlament, que és l'organisme que ha d'aprovar el nomenament i sota l'autoritat del qual exerceix les seves funcions l'Oficina Antifrau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"S'hi està treballant [en la recerca del nom]. Requereix del temps que sigui imprescindible, la tasca no és fàcil. Estic convençuda que l'encertaren. No puc anar més enllà del que he dit, perquè cal discreció. A ningú se li escapa la gravetat dels fets, és molt important preservar el nom de l'Oficina", ha indicat la consellera de la Presidència.

La setmana passada, el Parlament va destituir el seu anterior director, Daniel de Alfonso, després que transcendissin les converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el qual van conspirar per trobar casos de corrupció a Catalunya.

stats