POLÍTICA
Política 24/01/2014

María Dolores de Cospedal avisa Mas que "no es pot jugar amb la identitat espanyola"

La secretària general del PP diu qe una Catalunya independent naixeria "en fallida". Adverteix que el PP no permetrà que "se separi Espanya a cop de matxet"

D. Miró / M.colomer
1 min
María Dolores de Cospedal aquest divendres a Barcelona / CRISTINA CALDERER

BarcelonaMaría Dolores de Cospedal, que ha inaugurat avui la convenció del PP català "Junts Sumem", ha avisat el president Mas que "no es pot jugar amb la identitat espanyola, que pertany a tots els espanyols" ja que "l'única veritat immutable és que Catalunya és part fonamental d'Espanya des de sempre". Cospedal ha dit que "Catalunya necessita Espanya i Catalunya a Espanya no només per raons d'història o econòmiques, sinó per motius d'identitat, perquè qui desconegui que Catalunya forma part de la identitat espanyola és que no entén res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha fet una defensa aferrissada de la unitat d'Espanya i ha acusat Mas de "voler dividir amb els sentiments", i ha advertit que "la identitat, com la sobirania, no es pot trossejar". Per la dirigent popular, la identitat comuna "és el contrari que aixecar fronteres i dividir". Cospedal ha explicat que "la sobirania no es pot trossejar" i "a Espanya no se li pot fer una mossegada per interès partidista i per amagar un desastre de gestió". Ha advertit que el PP no permetrà que "se separi Espanya a cop de matxet".

Un panorama catastròfic

La secretària general del PP ha dibuixat avui un panorama catastròfic per a una eventual Catalunya independent, ja que "naixeria en fallida, i no podria pagar ni les nòmines ni les pensions". Cospedal ha dit que la independència deixaria Catalunya "fora de l'euro", tal com ha defensat que han deixat clar les institucions europees. En aquest sentit, ha acusat Mas de "mentir", ja que "no hi ha estudis econòmics seriosos que avalin una quimera com la independència de Catalunya".

stats