Política 02/11/2018

Cospedal va encarregar a Villarejo que investigués Javier Arenas

L'exdirigent popular i el seu marit van demanar a l'excomissari un informe sobre la Fundació d'Estudis Europeus, que el conservador havia dirigit

Ara
2 min
TOT ESPERANT EL FRACÀS DE L'ENTESA CIU-ERC
 El PP confia que un eventual acord de legislatura entre nacionalistes i republicans està condemnat a implosionar per les seves contradiccions internes. Els populars planegen intensificar la pressió sobre el futur govern per fer-lo descarrilar. Javier Arenas (a la imatge) va dir ahir que ERC creix cada vegada que CiU "es radicalitza".

BarcelonaL'ex secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va encarregar al comissari José Manuel Villarejo que investigués el seu company del PP Javier Arenas. La petició d'investigar el pas d'Arenas (un dels principals rivals de Cospedal al partit) per la Fundació d'Estudis Europeus (creada pel PP), que apareixia en les primeres indagacions de la Gürtel, la va fer el seu marit, Ignacio López del Hierro, el 2009. Així n'informa el portal 'Moncloa.com' en una nova entrega dels àudios de les converses entre Cospedal i López del Hierro i Villarejo. Concretament, Cospedal i el seu marit li van demanar un informe sobre la fundació, que havia estat presidida per Arenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La petició es va fer en una trobada a la seu del PP en què l'excomissari va apuntar la suposada relació del dirigent andalús (llavors portaveu del PP al Senat) amb Luis Bárcenas i amb l'eurodiputat Gerardo Galeote, que no va arribar a estar imputat però figurava en els informes com a receptor de regals de la trama de Francisco Correa. El marit de Cospedal, amb la intenció de saber si Arenas podia acabar esquitxat pel cas de corrupció, va anunciar a Villarejo que li pagaria la feina, tot i que havia de ser "barateta".

Durant la trobada, l'agent encobert va explicar a Cospedal que s'havia reunit amb el llavors vicepresident valencià, Juan Cotino, per advertir-lo que la UDEF estava investigant diversos assumptes "greus" que afectaven el PP: "Hi ha mogudes amb Bárcenas molt acreditades, fent negoci amb Arenas, i...", va dir. "Amb Galeote": Cospedal va acabar-li la frase demostrant que coneixia l'operació. "Tenen coses de Bárcenas, d'Arenas, tenen de tot", va dir l'excomissari com a resposta a preguntes de la conservadora.

López del Hierro creia que algú estava protegint Arenas i va posar d'exemple una fotografia publicada a 'El Mundo' en què se l'havia "tallat" perquè no sortís jugant a pàdel amb Bárcenas, Galeote i Jesús Sepúlveda (el marit d'Ana Mato, implicat en la Gürtel per la seva gestió com a alcalde de Pozuelo). Villarejo li va respondre que Arenas estava donant suport a Bárcenas "a mort".

stats