Política 10/10/2019

Cs perdria 35 diputats i seria cinquena força al Congrés per darrere de Vox, segons una enquesta a 'El Mundo'

El PSOE es mantindria respecte al 28 d'abril i el PP pujaria fins a 98 escons, trenta-dos més que ara

Efe
1 min
Albert Rivera fa una crida contra el nacionalisme, "inusable per naturalesa"

MadridCs es convertiria en la cinquena força a Espanya per darrere de Vox després de les eleccions generals del 10 de novembre, segons una enquesta que publica aquest dijous el diari 'El Mundo'. El sondeig de Sigma Dos dona el 10% dels vots i 22 escons a Cs, 35 menys que en els comicis de l'abril (57), mentre que Vox obtindria el 10,2% dels sufragis i 28 diputats. El 28 d'abril en va aconseguir 24.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE tornaria a ser la força més votada i aconseguiria 124 parlamentaris, un més que en els últims comicis, mentre que el PP es dispararia fins a 98 (32 més que a l'abril). Unides Podem perdria 7 diputats, fins a 35, i Més País, la nova força política que lidera Íñigo Errejón, entraria a la cambra baixa espanyola amb 6 escons.

Segons el sondeig, ERC, que va obtenir 15 escons a l'abril, en perdria un al novembre, mentre que JxCat es mantindria en 7 diputats i el PNB en els 6 actuals; la resta de forces polítiques que llavors van aconseguir el 6,8% dels vots i 10 escons es mantindrien en els mateixos números.

L'enquesta, segons la qual la suma dels partits d'esquerra continua sent superior als de dreta, no desgrana els possibles resultats de la CUP. El sondeig es va dur a terme entre els dies 30 de setembre i 8 d'octubre, es va efectuar de manera telefònica a 1.600 ciutadans de més de 18 anys, amb un marge d'error de més menys del 2,5%, segons el diari.

stats