Política 08/08/2019

Cs es desentén de la investidura i dona a entendre que Rivera no tornarà a reunir-se amb Pedro Sánchez

El secretari general del partit, José Manuel Villegas, insta el PSOE a deixar de "distreure" i que arribi a un acord amb Unides Podem

Ara
1 min
El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, en roda de premsa ahir a València.

BarcelonaEl secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha insistit a desentendre's de la investidura (el veto a Pedro Sánchez ha costat una de les crisis internes més importants al partit) i ha donat a entendre que Albert Rivera no tornarà a reunir-se amb el líder socialista. "Cs ja treballa a l'oposició", ha assegurat, i ha demanat a Sánchez que deixi de "distreure" i arribi a un acord amb Unides Podem per poder ser investit com a president de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'opinió de Villegas, el PSOE i Unides Podem s'entenen pel que fa a programa i l'única discrepància es troba "en el repartiment del botí", que hauria provocat la investidura fallida del juliol. "El que s'està definint en aquest culebró de l'estiu és si hi ha un acord entre el senyor Sánchez i el seu soci preferent, el senyor Iglesias, en el repartiment de cadires" ha asseverat el portaveu: "Tot el que hi ha al voltant és soroll, fum i ganes de distreure", ha dit Villegas, que ha criticat les "peticions buides" del cap de l'executiu al PP i Cs perquè s'abstinguin i permetin la seva investidura.

En aquest sentit, ha censurat la "política d'àlbum de fotos" de les trobades de Sánchez amb associacions i col·lectius aquesta setmana, i també les "rodes de reunions" que pretén portar a terme "no amb els seus socis, sinó amb la resta de grups parlamentaris". "Sánchez ha de negociar amb aquells que li volen donar suport", ha subratllat, reiterant que Ciutadans tornarà a votar 'no' si hi ha una nova sessió d'investidura.

stats