Política 20/10/2014

Madí demana als partits que reflexionin i que no es vegin "sobrepassats"

En l'acte de presentació del llibre "Ara sí que toca" de Francesc Marc-Álvaro, l'exsecretari de comunicació i estratègia de CDC ha avisat que "el fracàs i el desastre està en no enetendre com evoluciona la societat"

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEn la presentació del llibre "Ara sí que toca, el pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol", de Francesc Marc-Álvaro, el exsecretari de comunicació i estratègia de CDC, David Madí, ha demanat als partits polítics sobiranistes que "reflexionin" i no es vegin "sobrepassats" pel moment. A l'hora de comentar la situació política, malgrat que ha deixat clar que es troba "allunyat" del dia a dia del procés sobiranista, Madí ha assegurat que hi ha una "gran majoria social" independentista, un president "alineat" amb aquesta base, i un sistema de partits que "continuen actuant" en clau antiga.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Madí, actualment les fronteres electorals no s'expliquen per dos eixos, el nacional i l'ideològic, sinó que actualment s'uneixen "de manera molt clara en la independència". En aquest sentit, ha demanat els partits a tenir en compte que es mouen en aquest nou escenari, ja que "el fracàs i el desastre està en no entendre com evoluciona la societat".

Alhora, el que va ser mà dreta de l'actual president de la Generalitat ha insinuat que Artur Mas no arriba al final de la seva carrera política, malgrat les opinions "de molts". Per explicar-ho, ha recordat que quan Mas va agafar les regnes de CDC, ho va fer "en les pijtors condicions": amb la "pitjor" majoria absoluta del PP a Madrid, un govern en minoria al Parlament de Catalunya, amb Josep Antoni Duran i Lleida com a rival intern i amb Pasqual Maragall al capdavant del PSC. "I se'n va sortir", ha reafirmat l'exsecretari de comunicació convergent.

A la presentació, Marc-Àlvaro ha explicat els motius pels quals ha reeditat el llibre "Ara sí que toca", publicat el 2003, i que narra els anys de la fi del pujolisme i les batalles internes a CDC per a la successió del patriarca. El periodista ha assegurat que quan va escriure el llibre la seva pregunta inicial era "perquè" va ser Artur Mas -actual president de la Generalitat- qui va succeir Jordi Pujol al capdavant de CDC i com a candidat de CiU a les eleccions del Parlament. I en aquesta ocasió, Marc Álvaro afirma que es pregunta "perquè encara aguanta".

Sobre el llibre el periodista ha explicat que la seva intenció era "girar el teatre dels titelles", és a dir, posar llum a les decisions polítiques "de debò", que afirma que "sempre es prenen al darrera". Sobre el cas Pujol Marc-Álvaro ha parlat de "certa angúnia" cap als que opinen sense "saber-ne res" ni "entendre perquè el president més important de Catalunya ha fet el que ha fet".

A la presentació també hi ha intervingut l'ex-socialista i dirigent de la plataforma "Catalunya, Socialisme i Llibertat", Toni Comín, que ha remarcat la feina de Marc-Álvaro per haver "posat llum" a la successió de Pujol i a la psicologia del personatge, important, ha dit, per entendre la situació de l'expresident des de la seva confessió el passat 25 de juliol.

Entre el públic hi havia el conseller de Sanitat Boi Ruíz, el conseller de Cultura Ferran Mascarell, la consellera d'Ensenyament Irene Rigau, el conseller de Justícia Germà Gordó i primeres espases del món convergent, com l'eurodiputat Ramon Tremosa, el diputat al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, i el president de la fundació Catdem, Joaquim Colominas. Dit d'una altra manera, "alguns dels protagonistes" d'aquesta història política, segons el mateix Marc-Álvaro.

stats