Política 10/12/2014

David Fernàndez no es presentarà a les pròximes eleccions

El diputat no serà candidat encara que la CUP es presenti sota unes altres sigles perquè considera que "pot aportar més des de fora que des de dins"

Acn
2 min
David Fernàndez, portaveu de la CUP al Parlament

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha confirmat que no es presentarà a les pròximes eleccions al Parlament encara que la CUP s'acabi presentant sota unes sigles diferents en el marc d'una aliança de l'esquerra independentista. En una entrevista a RAC1 ha admès que "està sobre la taula" la possibilitat que la CUP es presenti amb unes altres sigles, però ha descartat que, en aquest cas, ell repeteixi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com a persona comparteixo l'opinió col·lectiva de la CUP i crec que puc aportar més des de fora que des de dins", ha argumentat, però després ha afegit que està d'acord amb els diputats Quim Arrufat i Isabel Vallet que "té més potencial transformador no repetir que repetir".

Fernàndez ha recordat que el 2012 la CUP va aprovar unes resolucions que "afortunadament no es poden canviar", entre les quals hi ha el compromís de presentar-se només per a una legislatura, i ha defensat que en un context com l'actual de "degradació de la política" és important "lligar els fets i les paraules".

En cas d'un escenari polític diferent en què la CUP renunciï a les seves sigles i es presenti en una llista unitària de l'esquerra independentista, tal com s'està negociant, Fernàndez ha admès que podria sorgir el debat sobre si els actuals diputats poden repetir, tot i que ha afegit que creu que no serà així.

De totes maneres, preguntat per la seva voluntat, ha sentenciat que comparteix l'opinió col·lectiva de la CUP i que "pot aportar més des de fora que des de dins".

En referència a la possibilitat de pactar una aliança amb partits i entitats a partir del manifest 'Crida constituent', Fernàndez ha explicat que està plantejada la possibilitat que el nom de la candidatura no siguin les sigles de la CUP, perquè "el nom no fa la cosa i l'hàbit no fa el monjo". En aquest sentit, ha posat l'accent en la necessitat de sumar en un "procés de ruptura democràtica, de llibertat nacional i transformació social".

Respecte de les pròximes eleccions al Parlament, Fernàndez ha insistit que s'han de celebrar de manera immediata i "com més aviat millor" per tal de renovar el mandat democràtic i avançar cap a una "convocatòria plebiscitària constituent", ha dit ajuntant el concepte de plebiscitàries que utilitza el president de la Generalitat, Artur Mas, i el terme d'eleccions constituents a què es refereix el president d'ERC, Oriol Junqueras.

stats