Política 15/07/2013

Desenes de miners escridassen la reina Sofia a Astúries

La reina ha inaugurat el nou parador de Corias entre les protestes d'un grup de miners que han perdut la feina

1 min

La reina Sofia ha inaugurat aquest dilluns el nou Parador Nacional de Corias –localitat situada prop de Cangas de Narcea, comarca carbonera del sud-occident d'Astúries– entre les protestes de miners que han perdut el seu lloc de treball en els últims mesos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La comitiva, de la qual formava part també el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, José Manuel Soria, ha estat rebuda per uns 200 miners que van llançar crits de protesta per la situació per la qual passa el sector de la mineria. La policia ha impedit el pas als miners que havien tallat el trànsit a la carretera d'accés al monestir que acull el Parador Nacional.

Els últims mesos, la gravetat de la crisi econòmica i la publicació de notícies que afecten la imatge de la família reial han fet que sigui relativament habitual que els membres de la casa reial siguin rebuts amb escridassades. Aquesta forma de protesta, fins ara inexistent o molt tímida, s'ha generalitzat tant que ha arribat fins i tot a espais inusuals, com el Gran Teatre del Liceu, que fa unes setmanes va rebre els prínceps d'Astúries amb una important escridassada, o el Teatro Real de Madrid, on la reina va rebre, dies després, una altra escridassada, tot i que menys intensa que la de Barcelona.

stats