Política 12/12/2020

Dimiteix un dels regidors de l'Hospitalet implicats en el cas del Consell Esportiu

Cristóbal Plaza havia sigut regidor d'Esports i president de l'entitat investigada

Ara
2 min
Operatiu policial durant l'escorcoll al Consell Esportiu l'Hospitalet, el 10 de juny del 2020.

BarcelonaEl regidor del PSC a l'Hospitalet de Llobregat Cristóbal Plaza ha presentat aquest dissabte la seva renúncia a l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, amb motiu de la investigació judicial del cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu de la ciutat. Plaza va ser detingut el juny passat en el marc de l'operació per presumptes irregularitats en aquesta entitat. No és l'únic regidor socialista investigat. De fet, també ho estan la mateixa alcaldesssa –Marín–, que també és la presidenta de la Diputació de Barcelona, i el regidor Cristian Alcázar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat de tres línies recollit per l'ACN, l'Ajuntament ha informat de la renúncia i s'ha limitat a explicar que Plaza ha fet aquest pas per "facilitar" la investigació judicial sobre aquesta entitat. La renúncia del regidor d'Esports es produeix la mateixa setmana que l'alcaldessa va ser detinguda "tècnicament" i posada en llibertat després de declarar a la comissaria de la Verneda de la Policia Nacional per aquest mateix cas. La declaració davant d'agents de la unitat de delinqüència econòmica (UDEF) va durar tres hores. Posteriorment, va descartar la seva dimissió.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, Plaza s'ha reunit aquest dissabte mateix amb l'alcaldessa, també del PSC, a qui ha transmès la seva intenció d'abandonar les seves responsabilitats al consistori –actualment era responsable del districte de Bellvitge– i de renunciar també a l'acta de regidor, un formalisme que es concretarà la setmana vinent. Marín ha acceptat la renúncia de Plaza, que va començar el mandat municipal, a més de com a responsable del districte de Bellvitge, com a regidor d'Esports, encara que ja la va deixar d'exercir aquesta funció després de la seva detenció el juny passat.

En la causa, dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de l'Hospitalet, s'investiga si el Consell Esportiu de la localitat, entitat privada dedicada a la promoció de l'esport escolar que presidia el mateix Plaza, va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.

47.000 euros d'indemnització

Segons publica avui La Vanguardia, el jutge investiga si Plaza va cobrar una indemnització fraudulenta de 47.147 euros quan va abandonar el Consell Esportiu, entitat que va dirigir i amb la qual va estar vinculat durant més de tres lustres. El problema seria que s'hauria amagat aquesta indemnització i que no estaria justificada, ja que públicament es va dir que el seu relleu era pactat. A part dels tres regidors socialistes, en el marc d'aquesta investigació també hi ha 11 investigats més, entre ells el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras (JxCat). El cas parteix d'una denúncia a la Policia Nacional d'un altre regidor també socialista, Jaume Graells.

stats