Política 15/12/2014

Duran sol·licita al Congrés permís per fer d'advocat quan falta un any per acabar la legislatura

El portaveu de CiU al Congrés fa la petició per compatibilitzar l'escó amb l'exercici de l'advocacia. La sol·licitud arriba després que l'ARA avancés que el líder d'Unió es va donar d'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona

Europa Press / Ara
2 min
L’APOSTA PER LA TERCERA VIA 
 Duran, dimarts al ple del Congrés, ha apostat fins ara sense èxit per la tercera via.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat autorització a la cambra baixa per compatibilitzar l'escó amb l'exercici de l'advocacia, segons consta en l'últim informe d'activitats de la Comissió de l'Estatut del Diputat. Aquesta comissió, en l'informe que dijous votarà el ple del Congrés, concedeix permís a Duran amb les condicions habituals que s'apliquen a altres diputats: no poder percebre remuneració del sector públic i no incórrer en els supòsits de incompatibilitat previstes en la llei electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sol·licitud de Duran es cursa quan tot just queda un any de legislatura i després que el polític democristià hagi anat renunciant, per diferents motius, a cert protagonisme. Quan va arrencar la legislatura estatal, a finals del 2011, Duran era president de la delegació de la Generalitat a les comissions bilaterals amb el govern central, lloc que va deixar dos anys després de constatar que no hi havia contactes entre els dos executius. En aquell moment, va considerar que era més adequat que el rellevés la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.

Duran també va començar la legislatura com a secretari general de CiU i, per tant, número dos de la federació, un lloc que ocupava des del 2001 i que aquest mateix any ha abandonat en favor de Ramon Espadaler. El dirigent democristià, de 62 anys, es manté com a líder d'Unió i, en les tasques parlamentàries, com a portaveu de CiU, que exerceix des del 2004. També continua exercint de president de la Comissió d'Afers Exteriors del Congrés.

Quan falta menys d'un any per a les eleccions generals, Duran demana ara permís per exercir la seva professió d'advocat, que no havia exercit en els últims anys. L'ARA ja va revelar el 28 de novembre que el dirigent democristià s'havia donat d'alta al Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB). Duran va formalitzar l'alta com a exercent i l'ICAB va atendre la sol·licitud: feia anys que estava com a "no exercent" a Lleida i, per voluntat pròpia, va passar a estar col·legiat com a "exercent" a Barcelona.

stats