POLÍTICA
Política 07/07/2014

Anna Simó, sobre la doble pregunta d'Iceta: "Fa aquella olor de pacte de despatxos"

La portaveu republicana reclama al candidat a liderar el PSC que deixi la "vella política" i recorda que la pregunta acordada per al 9-N té la concurrència de pràcticament dues terceres parts del Parlament

M.colomer
1 min

Barcelona"Aquesta proposta fa aquella olor de pacte de despatxos, de pacte de minories partidàries respecte de majories socials. I el que hem de fer és escoltar la ciutadania". Aquesta ha estat la resposta de la portaveu d'ERC, Anna Simó, a la consulta amb doble pregunta que ha defensat el candidat a liderar el PSC, Miquel Iceta, que passa per consultar primer als catalans si volen que el Govern negociï un pacte d'encaix amb l'Estat per consultar després el resultat de la negociació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pels republicans, la proposta d'Iceta "forma part de la vella política que volem superar", en què prevalien els pactes entre les elits polítiques i econòmiques. A més, ha recordat que la doble pregunta acordada entre CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP té la concurrència de pràcticament dues terceres parts del Parlament. Després que Iceta hagi qüestionat que la pregunta del 9-N compleixi els estàndards democràtics, Simó ha respost: “Si 86 diputats del Parlament no s'ajusta als estàndards de qualitat democràtica, s'hi ajusten 20 o 19?”.

"A qui escolta Iceta?"

En roda de premsa després de la permanent nacional d'ERC, Simó s'ha preguntat: "A qui escolta Iceta? A Rajoy? A Rubalcaba? O a la majoria del poble de Catalunya, que s'ha expressat de forma clara i meridiana?". A més, ha considerat que els socialistes catalans busquen "tornar" al debat estatutari. "Tot això forma part del passat. No hi tornarem", ha advertit Simó, que considera que "la majoria social del país ja no vol tornar enrere".

stats