9-N ALTERNATIU
Política 21/10/2014

ERC, ICV, EUiA i la CUP es tornen a reunir per tancar una proposta conjunta per al 9-N aquest dimarts

Els contactes han tingut lloc al Parlament i han estès també les seves propostes a l'ANC i Òmnium amb l'objectiu que "millorin" i "dignifiquin" el procés participatiu ideat pel Govern

Efe
2 min

BarcelonaEls partits de l'esquerra sobiranista han prosseguit aquest dimarts els seus contactes per "dignificar" la consulta alternativa del 9-N i els han estès a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural amb la finalitat que es visualitzi en les pròximes hores un acord conjunt. ERC, ICV, EUiA i la CUP han mantingut durant el matí al Parlament contactes bilaterals per posar damunt de la taula propostes que "millorin" i "dignifiquin" el procés participatiu afavorit pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les converses, segons fonts de les forces d'esquerra, s'han estès també a ANC i Òmnium després que diumenge passat demanessin als partits sobiranistes restablir la unitat i que el procés participatiu del 9-N s'assembli "el màxim possible" a la consulta acordada inicialment.

L'objectiu d'aquestes converses és intentar consensuar propostes amb les quals millorar la consulta alternativa del 9-N i afegir a la mateixa possibles mobilitzacions de protesta per a "evidenciar que el govern del PP impedeix l'exercici del dret a decidir dels catalans".

Una vegada consensuades aquestes propostes la intenció dels partits de l'esquerra sobiranista és traslladar-les al Govern per ser negociades i intentar que siguin assumides i, d'aquesta manera, superar les fredes relacions entre ambdues parts després de la ruptura de la unitat.

Els partits d'esquerres utilitzen com a base de les seves propostes dels onze punts que la CUP va situar com a condicions per acceptar el procés participatiu propugnat per Mas, alguns dels quals ja han estat assumits per part del Govern encara que no del tot, el que va donar peu que dilluns des d'aquest últim s'anunciés un preacord.

Fonts dels partits de l'esquerra sobiranista han indicat que fins ara els contactes amb el Govern han estat pràcticament inexistents des que es va trencar la unitat, si bé la CUP ha negociat pel seu compte els seus onze condicionants mentre que el líder d'ERC, Oriol Junqueras , ha sol·licitat una reunió amb Mas per parlar tant del 9-N com de les eleccions plebiscitàries.

stats