Política 09/01/2015

ERC accepta que Mas lideri l'única llista transversal però no renuncia a incorporar independents

Marta Rovira dóna per fet l'acord amb Mas per fer eleccions i crida a pactar un full de ruta per fer efectiva la independència

Roger Tugas
1 min
Marta Rovira, secretària general d'ERC. / ACN

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest divendres que el seu partit es fa seva la proposta expressada pel president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i que accepta que "el president Artur Mas faci la millor llista, amb tots els independents i representants de la societat civil que s'hi vulgui sumar". Tot i això, els republicans no renuncien a sumar ells també independents, tot i que sense competir per representants de la societat civil: "Tots hem de fer aquest esforç d'aglutinar el màxim d'independents per fer la millor llista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Rovira veu imprescindible que les eleccions siguin el març, abans de les municipals. Així, com que dóna per feta l'entesa per afrontar les eleccions, la secretària general d'ERC crida ara a debatre el full de ruta a aplicar l'endemà dels comicis. "Hi ha d'haver ple acord en les passes a fer per assolir el mandat democràtic", ha defensat, i ha avançat que aquests detalls s'estan negociant i caldrà concretar-los els propers dies.

stats