Política 24/02/2015

ERC acusa els Pujol de fer un "flac favor" al Parlament i de respondre amb "evasives"

El portaveu adjunt dels republicans al Parlament, Pere Aragonès, titlla de "cerimònia de la confusió" la sessió de la comissió d'investigació

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Pere Aragonès, ha titllat de “cerimònia de la confusió” la sessió d’ahir a la comissió d’investigació sobre el frau fiscal. Ha assegurat que es van formular “preguntes concretes” per part dels diputats i que els membres de la família Pujol van contestar amb “evasives”. Van exhibir, ha dit, “estratègia dialèctica” i “confusió entre l’esfera pública i privada”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit ha acusat l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i els membres de la seva família de fer un “flac favor al Parlament” i d’”invertir la jerarquia”. “Primer hi ha les institucions democràtiques i després les persones que han tingut càrrecs”, ha dit Aragonès, assegurant que la família Pujol ha intentat posar-se “davant” les institucions. També ha lamentat que els Pujol acusin a les institucions polítiques, a parer seu per “evitar” que els “controlin”. “Fa poc honor a les seves responsabilitats personals i fa poc honor a la seva responsabilitat política”, ha sentenciat.

D’aquesta manera, el republicà s’ha mostrat crític amb les compareixences d’ahir, i ha assegurat que “cal aclarir si hi ha responsabilitats polítiques”. Aragonès ha assegurat que els Pujol no van respondre les preguntes sobre la procedència dels fons ocults i que van “distreure” l’opinió pública amb altres qüestions. “Volem conèixer la veritat”, ha reclamat. Què farà ERC per esbrinar-la? “Seguirem treballant en el marc de la comissió d’investigació i estem convençuts que hi arribarem".

“Van fallar els compareixents”

El republicà ha assegurat que hi ha “elements” a revisar com per exemple la relació de la comissió amb els tribunals que investiguen al mateix temps el cas. Ara bé, ha assegurat que ahir “no va fallar el reglament” sinó que van “fallar els compareixents”, ja que es van “negar” a respondre i “no van dir la veritat”.

Sobre la relació que hagi mantingut Artur Mas i Jordi Pujol Ferrusola —ahir el fill gran dels Pujol va assegurar que eren amics “íntims”— Aragonès ha dit que no els interessa aquest debat i que “volen saber la veritat” sobre el cas. Alhora, ha valorat “molt positivament” la intervenció d’Oriol Amorós (ERC) a la comissió, ja que va fer preguntes “serioses” i no va entrar en preguntes sobre amistats.

Sobre el CD de 'La Camarga'

Pel que fa al CD de 'La Camarga', entregat per Pujol Ferrusola a la comissió d'investigació, ERC ha proposat que facin un informe els lletrats del Parlament sobre"quin abast" pot tenir la seva difusió, tenint en compte que el contingut de la gravació és als tribunals.

stats