Política 11/11/2017

ERC manté l'aposta per les llistes separades i demana "cooperació des de la diversitat"

La formació presenta una candidatura "oberta" per "sumar" a favor de la República

Ara
1 min
Marta Rovira, durant la roda de premsa d'aquest divendres a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaERC manté l'aposta de concórrer amb llistes separades a les eleccions del 21 de desembre. Així ho ha expressat la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en el seu discurs en el consell extraordinari dels republicans per presentar la seva candidatura al 21-D. "És una candidatura oberta i transversal per fer un front republicà i coordinar-se amb altres forces", ha explicat en el discurs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat l'impuls de la llista unitària per part de l'entorn del president, Carles Puigdemont, i exmembres de l'ANC, Rovira ha defensat una candidatura d'ERC "oberta" i que promogui la "suma" des de la "diversitat" de les diferents llistes que es presentin.

Rovira ha dit que la candidatura d'ERC vol "posar fi" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i "restablir la legalitat i les institucions democràtiques". "Les volem retornar als ciutadans del nostre país", ha assegurat. Ha defensat una llista que promogui els valors de la "llibertat" i garanteixi els drets de reunió i expressió, a més d'un Parlament en què es pugui mantenir "qualsevol debat polític". "No volem que el govern espanyol ens digui el que podem fer i el que no", ha sentenciat.

stats