Política 13/08/2015

Catalunya Sí que es Pot descarta donar suport a una declaració unilateral d'independència

Nuet s'obre a discutir un procés constituent amb les forces independentistes

Efe
2 min
El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet / ACN

BarcelonaJoan Josep Nuet, número 6 per Barcelona de la llista Catalunya Sí que es Pot, ha estat taxatiu aquest dijous en valorar si la seva candidatura hauria de donar suport a una declaració unilateral d'independència (DUI): és "absolutament impossible", ha sentenciat. En una entrevista a Efe, també ha descartat donar suport a un govern dirigit per Artur Mas. Segons Nuet, suposaria donar "continuïtat" a les mateixes polítiques de retallades i de "corrupció" dels últims anys i "repetir els mateixos errors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, el dirigent d'EUiA ha obert la porta a discutir sobre un eventual procés constituent que no estigui orquestrat per CDC, i s'ha mostrat procliu a estudiar possibilitats de govern amb ERC, ja que creu que Catalunya Sí que es Pot té possibilitats d'acord amb les darreres enquestes a la mà. Els resultats que ara s'adjudiquen a la llista liderada per Lluís Rabell permetrien a la candidatura "ser clau", considera Nuet, en un procés constituent.

En aquest sentit, ha vaticinat que la candidatura Junts pel Sí no tindrà majoria absoluta i que Artur Mas haurà de mirar cap a l'esquerra, ja que a la dreta no hi ha possibilitat de "construir res". A més, ha pronosticat que Junts pel Sí pot desaparèixer després de les eleccions, ja que per a ell la candidatura liderada per Raül Romeva és un acord "momentani" i "a manera d'UTE per poder sobreviure".

Crítiques als socialistes

Nuet també ha criticat la proposta de reforma constitucional del PSOE. "No saben ni el que és un model federal", ha sentenciat, contrastant el federalisme dels socialistes amb el de Catalunya Sí que es Pot, que passa pel pacte fiscal. "És indispensable", ha dit, mentre ha criticat que el partit dirigit per Pedro Sánchez defensi el model federal i alhora el "cafè per a tothom".

Però si el PSOE, segons Nuet, no sap on va, "pitjor és encara el PP", amb una reforma de la carta magna que pretén posar en marxa un procés "recentralitzador".

Tan "falses" són les propostes de reforma constitucional del PP com del PSOE –ha subratllat Nuet–, perquè cap de les dues "tenen intenció de canvi de país" i es limiten a invocar la reforma com una "solució màgica, ha dit. "Són com dos borratxos que estan a punt de caure i s'aguanten l'un a l'altre", als quals no veu a l'altura de les circumstàncies que requereix el moment que està vivint Catalunya i tot el país.

stats