Política 11/12/2012

El Congrés estrena compte a Twitter i encén la polèmica amb la seva primera piulada, una felicitació de Nadal

Diputats socialistes i d'IU critiquen el caràcter religiós de la felicitació, que mostra una postal clàssica d'una Verge a l'estable

Ara
2 min

BarcelonaPocs minuts de tranquil·litat ha tingut, després d'estrenar-se, el nou compte de Twitter del Congrés dels Diputats. Per a la seva primera piulada, pels volts de les 11 del matí d'aquest dimarts, el president de la cambra, Jesús Posada, ha triat una felicitació nadalenca, cosa que ha provocat les crítiques dels diputats del PSOE i del grup d'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) pel caràcter religiós de la celebració i pel fet que la imatge que acompanyava el tuit, la mateixa que la de la felicitació institucional del Congrés, era d'un Naixement, una imatge clàssica d'una Verge amb el nen Jesús, sant Josep i l'estable.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tuit, amb la felicitació en castellà, basc, català i gallec, deia el següent: "Us dono la benvinguda a aquest nou canal. Feliz Navidad, Zorionak, Bon Nadal, Bo Nadal. Jesús Posada. President". Poc després, la següent piulada aclaria que el compte "té la finalitat de promoure els continguts institucionals i servir de via de consulta i atenció als ciutadans".

Les primeres crítiques han arribat de la mà de Joan Coscubiela, diputat d'ICV, que ha afirmat que aquest tuit no ha estat el millor inici, ja que l'Estat espanyol és laic, i la religió hauria d'estar restringida a l'esfera privada. El portaveu d'IU, José Luis Centella, per la seva banda, ha recordat que el compte és de la institució i no pas el perfil personal de Posada. En la mateixa línia s'ha manifestat el diputat socialista Rafael Simancas: "El ciutadà Posada pot enviar la felicitació que consideri, però el president de les Corts hauria de respectar l'aconfessionalitat de l'Estat". Per la seva banda, la diputada també del PSOE Patricia Hernández ha dit, al seu propi compte: "Apa que...! Un felices festes i una altra imatge no haurien estat malament!".

Duran defensa la piulada

Molts altres usuaris de Twitter també han criticat el tuit en considerar que amb la situació econòmica i social a l'Estat costa celebrar res, o per la deriva religiosa de les institucions espanyoles des que governa el PP.

En canvi, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha sortit en defensa de la felicitació i ha afirmat que no s'hi hauria de veure "cap maldat", ja que el Nadal i el pessebre formen part de "la cultura i la tradició espanyola". També l'ha defensat el portaveu popular, Alfonso Alonso: "El Congrés felicita el Nadal amb una postal nadalenca tradicional. No tinc res més a dir, això és un costum molt estès i no s'hi ha de buscar altres lectures".

El mateix Posada també ha parlat i ha assegurat que no considera que la felicitació sigui una ofensa per als no creients. "Això és la democràcia, a alguns els agrada i a d'altres, no", ha etzibat als periodistes en resposta a les crítiques.

stats