Política 03/05/2017

L'Estat apadrina una visita d'empreses del País Basc al Marroc les mateixes dates en què hi havia d'anar Puigdemont

La missió compta amb el suport de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Casablanca

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Parlament

BarcelonaUna delegació d'empreses i comerciants del País Basc viatjarà a Casablanca (Marroc) del 8 al 12 de maig, pràcticament les mateixes dates en què Puigdemont tenia previst visitar el país africà. L'objectiu és enfortir els llaços comercials entre els territoris i "explorar oportunitats de negoci i cooperació previstes pel mercat marroquí". L'Estat, a través de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Casablanca (ICEX), apadrina l'expedició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Divendres passat, el govern de la Generalitat i Flandes decidien suspendre la missió comercial que el president Carles Puigdemont i el ministre president flamenc, Geert Bourgeois, havien d'encapçalar del 7 al 9 de maig al Marroc. La decisió, que es va prendre dues setmanes abans del viatge, va arribar després que el govern marroquí informés formalment que cap dels seus responsables polítics podria rebre'ls aquells dies.

Fonts oficials del Govern van explicar a l'ARA que l'ambaixada espanyola no havia aconseguit cap trobada amb els polítics marroquins, fet que per a l'executiu exemplificava que l'estat espanyol no serveix a Catalunya ni per als contactes econòmics.

La missió econòmica del País Basc l'organitza la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de la província d'Àlaba amb col·laboració amb les cambres de Bilbao i Guipúzcoa i el suport d'ICEX. Comptarà amb la participació d'empreses que operen en sectors com les infraestructures, la logística, les energies renovables o l'automoció.

No és la primera vegada que empresaris bascos viatgen al Marroc. De fet, del 19 al 21 d'abril, representants de nou organitzacions van participar en una missió al país per conèixer les plantes d'energia solar termoelèctrica i mantenir contactes amb empreses i entitats marroquines. L'ICEX també va col·laborar en l'expedició.

stats