Política 28/04/2017

Puigdemont suspèn el viatge al Marroc perquè ningú el rep i el Govern ho atribueix a pressions espanyoles

El president tenia previst una visita comercial al país del 7 al 9 de maig

Acn
1 min
Puigdemont: "El temps del pal i la pastanaga s'ha acabat"

BarcelonaCatalunya i Flandes han decidit suspendre la missió comercial que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, havien d’encapçalar del 7 al 9 de maig al Marroc. Segons han informat en un comunicat conjunt, s'ha pres la decisió després que el govern marroquí hagi informat formalment, dues setmanes abans del viatge, que cap dels responsables polítics marroquins podria rebre'ls durant la seva estada al país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Presidència consultades per l'ACN han atribuït la posició del govern marroquí a pressions del govern espanyol per evitar reunions polítiques. Fonts oficials del Govern expliquen a l'ARA que seguint el procediment habitual van demanar una sèrie de contactes a través de l'ambaixada espanyola i aquesta no ha aconseguit cap trobada, fet que segons l'executiu exemplifca que l'estat espanyol no serveix a Catalunya ni pels contactes econòmics.

En el comunicat, el president Puigdemont i el ministre-president Bourgeois lamenten la "decisió unilateral" del govern marroquí. Els dos caps de govern lamenten sobretot "les conseqüències per les més de trenta empreses catalanes i flamenques que volien reforçar els vincles econòmics amb el Marroc, tenint en compte que és un soci comercial important per als dos països".

El president Puigdemont i el ministre-president Bourgeois agraeixen "explícitament" la tasca que han fet la xarxa d’empreses flamenques VOKA-Cambra de Comerç d’Anvers-Waasland i les agències de comerç i d’inversió ACCIÓ i Flanders Investment and Trade per organitzar aquesta missió.

stats